Hazine Müsteşarı’ndan oyuncak şirketi sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Hazine Müsteşarı’ndan oyuncak şirketi sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı Ercan Kumcu ile birlikte oyuncak üretimi ve ithalatı için 20 milyar lira sermayeli şirket kurdu.

Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası eski başkan yardımcılarından Ercan Kumcu ile birlikte oyuncak sektörüne giriyor. ANKA'nın haberine göre, Eğilmez ve Kumcu bu amaçla, ANAP İstanbul Milletvekili Rüşdü Saracoğlu'nun Merkez Bankası Başkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra kurduğu Makro Yatırım Proje ve Finansman Danışmanlığı A.Ş.'yle birlikte İstanbul'da şirket kurdu.

‘‘Makro Çocuk Oyun Sistemleri ve Çocuk Oyuncakları İmalat ve Ticaret A.Ş.’’ adı verilen şirketin sermayesi 20 milyar lira olarak belirlendi. Şirkette Ercan Kumcu yüzde 36'yla en çok paya sahip olurken, Mahfi Eğilmez, Mehmet Sacit Deringöl, Hüseyin Tanrıöver, Mehmet İsmet Berkan, Ziya Bedirhanoğlu ve Makro Yatırım Finansmanı ve Proje Danışmanlığı A.Ş. yüzde 8'er, Dağ Doğan, Barlas Haşim Emiroğlu, Mehmet Fatih Karaca ve Tim-Ko İnşaat ve Ticaret A.Ş. yüzde 4'er pay edindi.

Şirketin yönetim kurulunda Mehmet Sacit Deringöl, Ercan Kumcu, Barlas Haşim Emiroğlu ve Dağ Doğan görev alırken, denetçiliğe Hüseyin Tanrıöver getirildi.

3 EYLÜL'DE KURULDU

Şirketin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan 14 Ağustos'ta onay aldığı ve 3 Eylül'den itibaren kurulmuş sayıldığı belirlendi. Şirketin faaliyet göstereceği alanlar ise ana sözleşmesinde şu biçimde yer aldı: ‘‘Yurt içinde ve dışında her türlü çocuk oyun sistemleri ve oyuncakları imal etmek, yurt içinde ve dışında imal edilmiş çocuk oyun sistemleri ve oyuncaklarının ticaretini yaparak bunları yurt içinde ve dışında pazarlayıp satmak, çocuk oyun ve oyuncakları alanlarındaki mimari ve mühendislik konularına girebilecek projeler geliştirmek, danışmanlık hizmetleri vermek, geliştirilen projeleri uygulamak, pazarlamasını yapmak ve satmak.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!