Hava trafiği 24 saat aksadı

Güncelleme Tarihi:

Hava trafiği 24 saat aksadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fransa'nın hava trafiğini yönlendiren kontrolörler, 24 saatlik greve gidince, Fransa'dan direkt ve Fransa üzerinden aktarmalı Avrupa uçuşları iptal oldu. Ülkedeki tüm uçuşların yüzde 90'ını sağlayan hava trafik kontrolörlerinin greve gitmesi, Fransa'ya komşu ülkelerin Fransa üzerinden yaptıkları uçuşları da iptal etmesine neden oldu.

Yetkililer, Fransa üzerinden yapılan uluslararası uçuşların yerel hava kontrolörleri tarafından takip edildiğini, bu nedenle uçuşların ertelenerek büyük darbe aldığını söylediler. Normal günlük uçuş sayısının ortalama 4 bin 500 olduğunu belirten yetkililer, grev nedeniyle bu sayısının 400-450'ye düştüğüne dikkat çektiler.

Grevin, Lüksemburg'da yapılan Avrupa Ulaştırma Bakanları toplantısında alınan kara göre yapıldığını belirten yetkililer, Bakanlar Birliği'nin, "tek bir Avrupa hava politikası" oluşturmak istediğini söylediler. Tüm Avrupa'nın tek bir hava politikasına uyması, uçuşların gecikmesini ve ertelenmesini önlemeyi de amaçlıyor.

Fransız yetkililer, Avrupa Ulaştırma Bakanları Birliği'nin böyle bir karar almasının, hava trafik kontrol işini özel firmalara vermek istemesinden kaynaklanabileceği ve böyle bir durumda alınan karara karşı çıkmayacaklarını açıkladılar. Böylelikle, yolcu güvenliğinin artırılmış olacağını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!