Hateks’i halka açacak, tekstilin ‘olumsuz algısı’nı da kıracak

Güncelleme Tarihi:

Hateks’i halka açacak, tekstilin ‘olumsuz algısı’nı da kıracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2010 00:00

Armai’den Marks and Spencer’e, Benetton’dan IKEA’ya kadar 20 dünya devine ev tekstil ürünleri üreten Hatay Tekstil İşletmeleri A.Ş (Hateks) halka açılıyor.

Hateks CEO’su Abud Abdo, İMKB ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) İstanbul’da başlattığı halka arz seferberliğine katıldıklarını ve halka açılmaya ikna olduklarını ifade ederek “ Tekstilde iyi işlere imza atıldığını göstermek istedik” dedi.
Yüzde 15 açılacak
Ekonomideki olumlu gidişin de halka arz kararında etkili olduğunu dile getiren Abud Abdo, “Türkiye’nin en büyük entegre tekstil şirketlerinden biri olan Hateks halka arz için düğmeye bastı” dedi. Abud Abdo, Türkiye’de tekstil sektörünün olumsuz algısını değiştirecek cesur bir adım attıklarını ifade ederek şu bilgileri verdi: “Sermayemizin yüzde 15’ini aralık ayında halka açmak için İMKB ve SPK’ya gerekli başvuruları tamamladık. Hateks halka arzdan elde edeceği geliri kapasite artımı, Avrupa’daki markasını güçlendirmek ve yurtiçinde yapacağı mağaza yatırımlarında kullanacak.”
Üretimin yüzde 95’i ihracat
Abdo, 2009 cirosunun 62 milyon TL, ihracatının ise 40 milyon dolar olduğunu söyledi. 2010 yılının 9 aylık döneminde gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artırdıklarını, yıl sonunda ise 100 milyon TL’lik bir ciroya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Abdo, “2011 üretim kapasitemizin de yüzde 30’unu doldurduk. Üretimimizin yüzde 95’ini AB ve ABD’ye ihraç ediyoruz.  42 milyon dolarlık ihracat planlıyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!