‘Hatay’da Cumhuriyetimize yakışan 3 okul açıyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Hatay’da Cumhuriyetimize yakışan 3 okul açıyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2023 07:00

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından Sabancı Center’da gerçekleştirilen “İkinci Yüzyılında Cumhuriyetin Hedeflerini Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Yakalamak” etkinliğinde konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da üç okul açacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

“Cumhuriyetin Tamamlanmamış Meselesi” konulu konuşma yapan Sabancı, “Sahaya indiğimizde gördük ki deprem bölgesinde en öncelikli konulardan biri çocukların ve öğretmenlerin okul ortamında buluşması, eğitimin kaldığı yerden devam etmesidir. Biz de Sabancı Vakfı olarak sahadaki diğer katkılarımızın yanında, malzemesi çelik olan ve kalıcı şekilde tasarlanan üç okulun açılışını Hatay’da 23 Nisan, 19 Mayıs ve 21 Haziran gibi Cumhuriyetimize yakışan tarihlerde yapacağız” dedi.

‘EĞİTİMİN NİTELİĞİ İYİ DEĞİL’

Sözlerine kadınlar ve kız çocuklarının eğitim ve iş hayatı başta olmak üzere her alanda yaşadıkları eşitsizlikler odağında devam eden Sabancı, zorunlu eğitim kademelerinde okullulaşma oranlarının yüzde 90’lara ulaşmasına rağmen eğitimin niteliğinin istenilen seviyede olmadığını dile getirdi. Güler Sabancı, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Kız çocuklarının eşitlikçi bir anlayışla, nitelikli bir eğitim alması için önlerini açacak itici güç olmalı ve var gücümüzle taviz vermeden çalışmalıyız. Şirketlerin tüm insan kaynakları politikaları ve sunulacak teşvikler, kız çocukları için bu alanların seçiminde bir çekici güç olmalıdır. Artık kız çocuklarının eğitim hayatına ve sonrasında istihdama aktif ve nitelikli katılımlarını sağladığımızı görmeliyiz.” Eşitliğin tek başına kadın çalışan sayısından ibaret olmadığına dikkat çeken Sabancı, sözlerini “Kapsayıcı bir kurum kültürü oluşturulması, tüm yöneticilerin ve çalışanların da bu eşitliğe inandığı bir iklim yaratılması şarttır. Ancak unutmayalım ki eşitlik, içi boş dilek ve temennilerle sağlanamaz. Sadece eşitlik yetmez, şirketlerimizde kalıcı bir kültür dönüşümü sağlamalıyız” ifadeleriyle sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!