Hatay Tekstil Borsa'da

Güncelleme Tarihi:

Hatay Tekstil Borsada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 11:07

Altı yıl sonra borsaya gelen ilk tekstil şirketi Hateks, bugün itibariyle işlem görmeye başladı.

Haberin Devamı

Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri A.Ş. hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başladı. Şirket hisseleri “HATEK.Y” koduyla İkinci Ulusal Pazar'da ortalama 4,68 liradan işlem görüyor.

Borsa Yönetim Kurulu'nun 13 Ocak 2011 tarihli toplantısında, şirketin 7 Ocak 2011 tarihinde İMKB Birincil Piyasa'da halka arz edilmiş olan 3 milyon 250 bin lira nominal değerli hisse senetlerinin, birincil piyasada gerçekleşen işlemlerin ağırlıklı ortalaması olan 4,25 lira baz alınarak işlem görmeye başlamasına karar verilmişti.

Hateks hisselerinin işlem görmeye başlaması şerefine düzenlenen “Gong Töreni”nde seansın başlangıç gongunu çalan Hateks Yönetim Kurulu Başkanı Abud Abdo, halka arz olan ilk Hataylı şirket olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. 6 yıl sonra İMKB’ye gelen ilk tekstil şirketi olmaktan dolayı da ayrı bir mutluluk duyduklarını sözlerine ekleyen Abdo şöyle devam etti;

Haberin Devamı

“Türkiye’de tekstil son yıllarda özellikle Uzakdoğu rekabeti nedeniyle zor günler geçirdi. Ancak kaliteye ve tasarıma daha fazla odaklanarak uluslar arası pazarlarda farklı bir pozisyona geçtik. Bu değişim ve dönüşümün olumlu sonuçlarını önümüzdeki yıllarda daha çok göreceğiz. Bu alanda başarının kalıcı olması şirketlerin kurumsallaşmasıyla doğru orantılı olduğuna inanıyoruz. Zaten yaptığımız tüm işlerde kurumsal yönetişim ilkelerine bağlı hareket ediyorduk. İMKB’nin geçtiğimiz yıl başlattığı halka arz seferberliği bu anlamda bizim için bir fırsat oldu. Bu yolda bizleri cesaretlendiren ve yol gösteren İMKB ve SPK yöneticilerine bir kez de buradan teşekkür etmek isterim.”

2011 yılının ilk halka arzı unvanını alan Hateks 3 milyon 250 bin lot hisseye karşılık yaklaşık 6 milyon 500 bin lot talep topladı. Sermayesinin %15’ini halka açan şirketin hisseleri  3.86 TL baz fiyattan çıktığı halka arzda 4.25 TL fiyattan arz olundu. Hateks halka arzında toplam satış geliri 13 milyon 812 bin TL oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!