Haslet'ten ‘Cennetin Gemileri’

Güncelleme Tarihi:

Hasletten ‘Cennetin Gemileri’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2003 01:59

Milliyet Gazetesi çizerlerinden Haslet Soyöz, önceki akşam Sütlüce'deki Rahmi Koç Müzesi'nde, Aydın Doğan Vakfı ve Koç Topluluğu sponsorluğunda resim sergisi açtı. Sergide Türk denizcilik tarihinin 30 önemli gemisinin tablosu yer alıyor.

Haslet Soyöz'ün Rahmi Koç Müzesi'ndeki ‘‘Cennetin Gemileri’’ sergisinde Türk denizcilik tarihinde önemli rol oynayan Yavuz Zırhlısı, Ertuğrul Firkateyni, Bandırma Vapuru, Giresun, Marmara ve Ankara gemileri gibi 30 ticari ve askeri geminin yağlı boya resmi yer alıyor.

Haslet Soyöz, hobi olarak Savarona yatının yağlı boya tablosunu yaptıktan sonra gemi ve deniz konulu çalışmalar yaptığını belirtti. Soyöz, ‘‘Sergide yer alan yağlıboya tablolarını yaptığım gemilerin hikayelerini okuyunca, bunların çoğunu insanların bilmediğini fark ettim. Yaklaşık üç yıllık çalışmam neticesinde sergim ortaya çıktı. Çalışmalarıma başladığımda sergimi Rahmi Koç Müzesi'nde açmak idealimdi. İki idealimi de gerçekleştirmekten çok büyük mutluluk duyuyorum. Açılışta yardımlarını esirgemeyen Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ile işadamı Rahmi Koç'a teşekkür ediyorum’’ dedi. Serginin açılışına Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'nın eşi Sema Doğan ile birlikte sergiyi gezen Rahmi Koç, tablolardaki gemiler hakkında Haslet Soyöz’den bilgi aldı.

Sergiye Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Vuslat Doğan Sabancı, Milliyet Gazetesi Başkan Yardımcısı Hanzade Doğan, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, eski Özelleştirme Dairesi Başkanı Tezcan Yaramancı, eski Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanı Nevzat Ayaz, pop müzik sanatçısı Cem Karaca, sanat ve iş dünyasından çok sayıda tanınmış isim katıldı. 13 Aralık tarihine kadar açık kalacak sergideki tabloların fiyatları 4 milyar ile 25 milyar arasında değişiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!