Halkla ilişkiler şirketi kapandı... Çalışana para ödenmedi

Güncelleme Tarihi:

Halkla ilişkiler şirketi kapandı... Çalışana para ödenmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2018 09:47

Türkiye’nin en eski halkla ilişkiler ajanslarından İmage PR ve Strateji Tanıtım dün akşam birden kapatıldı. Şirketlerin sahibi Canan Noyan’ın kapama kararını tebliğ ettiği ve çalışanlara hiçbir ödeme yapılmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

1987 yılında Betül Mardin tarafından kurulan ve şu anda Canan Noyan’ın sahibi olduğu İmage Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım, dün akşam ani bir kararla

Halkla ilişkiler şirketi kapandı... Çalışana para ödenmedi

kapandı. Edinilen bilgiye göre dün akşam saat 5 sularında şirkete avukatı ile birlikte gelen Canan Noyan kapanma kararını tüm çalışanlarına tebliğ etti ve şirket faaliyetlerine son verdi. Bilgisayarlara ve çalışanların telefonlarına el koyuldu.

Çalışanlar kısa süre içerisinde kişisel eşyalarını alıp şirketten ayrıldı, arkasından da şirketin kapısına kilit vuruldu. Ve hiçbir ödemeleri yapılmadan çalışanlar binadan çıkarıldı. İddialara göre çalışanların alacakları ve tazminatlarını ödememe kararı var. Canan Noyan’ın başlarında bulunduğu ajanslar Image PR’da 15 kişi çalışıyordu. Strateji PR’da ise 5 kişi.

Halkla ilişkiler şirketi kapandı... Çalışana para ödenmedi

İMAGE AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Canan Noyan

Haberin Devamı

EKONOMİK KOŞULLAR
Bir anda şirketin kapısına kilit vurulan şirketin patronu Canan Noyan ise kapanma kararına ilişkin olarak Marketing Türkiye’ye bir açıklama yaptı. Noyan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Maalesef olumsuz ekonomik koşullar nedeniyle dar boğaza girmiş bulunan IMAGE Halkla İlişkiler mecburi olarak kapanma kararı almıştır. Sektöre birçok yeni insan kazandıran, ekol olarak kabul edilen ve birçok ilki de gerçekleştirmiş bulunan 31 yıllık şirketimizin böyle bir noktaya gelmiş olması talihsiz gelişme olarak bizleri çok üzmüştür.”

ÇALIŞANLAR 2.5 AYDIR PARASIZ ÇALIŞIYORDU

Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım'dan işten çıkarılan çalışanlar ise bir açıklama yaparak durumlarını anlattı. Çalışanların açıklamaları şöyle: 

"Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım çalışanları olarak, uzun yıllar sevgimizi ve emeğimizi verdiğimiz şirketimizin kapatılması kararını öncelikle derin üzüntü ile karşıladığımızı ve son 2.5 aydır ücretlerimizi dahi almadan son ana kadar fedakarlıkla çalıştığımızı belirtmek istiyoruz.

Haberin Devamı

28.03.2018 tarihinde saat 17:30 sıralarında Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım Yönetim Kurulu Başkanı Canan Noyan ve avukatı tarafından tüm çalışanlarla toplantı yapılmış ve şirketin an itibariyle kapatıldığı şifahi olarak tebliğ edilmiştir. Yine tüm iş arkadaşlarımızın İş Hukukundan doğan haklarının ödenmeyeceği, şahsi eşyaların toplanmasının ve şirketin envanterinde bulunan eşyaların bırakılmasının gerektiği belirtilmiştir. Tüm çalışma arkadaşlarımıza yapılan bu haksız tutum üzerine tarafımızca; kişisel eşyalar toplanmış ve şirkete ait olan mallar işyerinde bırakılmış ve akşam 18:30 itibariyle işyerinden çıkılmıştır. Hiç hak etmediğimiz bu davranışın bizleri derinden üzdüğünü yinelemek isteriz.

Haberin Devamı

Biz çalışanlar olarak her iki şirketten de alacağımız olan 2.5 aylık maaşlarımız, kıdem ve ihbar tazminatlarımız ile kullanılmayan izin bedellerimizin tahsili hususunda; gerekli tüm hukuki ve cezai yasal yollara müracaat edeceğimizi kamu oyuna bildiririz."

Halkla ilişkiler şirketi kapandı... Çalışana para ödenmedi

İDA'DAN DESTEK VAR

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) Başkanı Ergun Gümrah Marketing Türkiye’ye yaptığı açıklamada köklü bir PR şirketinin kapanmasına üzüldüğünü belirterek çalışanların mağduriyetlerini gidermek için harekete geçtiklerini vurguladı. Gümrah “Şu anda zaten işsiz kalan arkadaşlarımızın pek çoğuyla İDA üyesi şirketlerle iş görüşmesine başladı. Bu konuda bir sorun bulunmuyor. Biz bu 22 arkadaşı işe alırız ve bu meseleyi bitiririz” dedi.

Haberin Devamı

Gümrah şöyle konuştu: "İşsiz kalan arkadaşlarımız bir yandan iş görüşmesi yapıyorlar ama mağdur arkadaşların temsilcileriyle ya da bizzat kendileriyle bir araya gelip bir toplantı yapmak ve onların dertlerini dinlemek istiyoruz. İDA her zaman üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Bu konuda TÜHİD ile de iş birliği içerisindeyiz. TÜHİD Başkanı Gonca Hanım da bugünkü toplantımıza katılacak. Toplantı sonucunu da sizlerle paylaşacağız.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!