Halkbank esnaf kredisi faiz oranlarını düÅŸürdü

Güncelleme Tarihi:

Halkbank esnaf kredisi faiz oranlarını düşürdü
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 18, 2009 09:49

Halkbank, ticari ve KOBİ kredilerinin faiz oranlarını 1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde indirdi.

Bu indirim kapsamında, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) aracılığıyla sadece Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kredisinin, esnafa yansıyan faiz oranı yüzde 9 oldu.   Â

Böylece esnaf kredisi faiz oranı ilk defa tek haneye düşmüş oldu. Esnaf kredisindeki faiz indirimiyle ilgili açıklama yapan Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Bankamız uzun süredir faiz indirimi üzerinde çalışıyordu. Piyasa koşullarının uygunluğunu göz önünde bulundurduk. Bankamız içinde gerekli düzenlemeleri yaparak esnaf ve sanatkârların bizden beklediği bu indirimi gerçekleştirdik.

ESKKK’larla işbirliği içinde esnafımız için gerekli finansal kaynağı çok düşük faiz oranıyla sağlamaya devam edeceğiz. Türkiye tarihinde ilk defa faiz oranı tek haneye düşen esnaf kredisinin ülkemiz ekonomisini canlandırmada büyük rol üstleneceğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu. Aydın, Halkbank tarafından ESKKK’lar aracılığı ile kullandırılan bu krediden tüm esnaf ve sanatkarlar yararlanabileceğini de sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!