Halkalı’da ‘Miks’e başlıyor ticari alanlar ihaleye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Halkalı’da ‘Miks’e başlıyor ticari alanlar ihaleye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 00:00

Dumankaya İnşaat’ın, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO işbirliği ile gerçekleştirdiği Halkalı Atakent’teki yeni projesi Dumankaya Miks’te konutların satışı başlarken, ticari üniteler de 21 Haziran Perşembe günü ihale ile satılacak.

Haberin Devamı

Sektörde genellikle projenin bitimine doğru satışa çıkan ticari üniteleri, proje başlangıcında ihaleye çıkaran Dumankaya, bu yolla yatırımcısına da kazandırmayı planlıyor. Toplam 657 konut, 72 adet işyeri ve 7 adet ofisten oluşan proje, stüdyo ve 1+1 daire ağırlığı ile yatırımcıları hedefliyor. Böylece Dumankaya Miks’deki daireler otel odası gibi kısa dönemli kiralamalara açık olacak. Toplam 712 bin nüfusu ile İstanbul’daki büyük ilçelerden biri olan Halkalı’da şu anda 15 bin 700 konut bulunuyor.

Temapark ve hastane

Konut projelerinin ağırlık kazandığı Atakent bölgesinde yer alan Dumankaya Miks Türkiye’nin en büyük fuar ve eğlence alanı Temapark ve Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanında konumlanıyor. Atatürk Havaalanı, metro, Marmaray ve yeni yapılacak TEM bağlantı kavşağı ile ulaşım açısından da önemli bir noktada bulunan projenin etrafında 10 binlerce konutun yer aldığı projeler bulunuyor. Dumankaya’nın da bölgede Dumankaya Konsept Halkalı projesi yer alıyor. Dumankaya Miks’de yer alan alışveriş merkezinde eczane, medikal, poliklinik gibi sağlık üniteleri, banka, GSM şubeleri, yeme/içme ve kitapevleri gibi ticari alanlar sunulacak.

Haberin Devamı

Yüzde 25 daha ucuz

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, projenin verimli olması için ticari alan ve konut oranlarını çok çalıştıklarını vurguladı. Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya ise “Bölge sağlık yatırımları ile büyüyecek ve daha da genişleyerek sağlık alanında yatırım yapacak müşterilerin de ilgi odağı haline gelecektir” dedi.

Halkalı 10 bin TL’yi görür

EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Halkalı Atakent bölgesinde 5 bin 700 konutun ihalesini gerçekleştirdiklerini ve bu konutların tümünün şu anda satışta olduğunu belirterek, bölgeyle ilgili bu projelerin tamamlanmasıyla metrekare fiyatları 10 bin TL’yi görür. KDV uygulaması da doğru algılanmadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!