Halka arz ile yeni yatırımlar yapacak

Güncelleme Tarihi:

Halka arz ile yeni yatırımlar yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2023 07:00

Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun tüm enerji yatırımlarını çatısında topladığı Tatlıpınar Enerji, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan halka arz için onay aldı.

Haberin Devamı

Bugün ve yarın talep toplayacak olan Tatlıpınar Enerji, halka arzı Vakıf Yatırım ve İnfo Yatırım eşliderliğinde kurulan konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilecek. Halka arz kapsamında gazetecilerle bir araya gelen Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ şirket hakkında şunları söyledi: “Şirketimizin, 115.5 megavatlık mevcut kurulu gücüne ek olarak 79 megavat güneş enerjisi santralı (GES) ve 33.6 megavat rüzgâr enerjisi santralı (RES) bulunuyor. Hibrit kapasite artırımıyla ilgili yatırımlar devam ediyor. Bu yatırımlar da tamamlandığında Tatlıpınar Enerji’nin 228.1 megavatlık kapasiteye ulaşmasını bekliyoruz. Halka arz gelirlerimizi yeni yatırımlara yönlendireceğimiz bir modelle yola çıkıyoruz. Sadece Türkiye’de değil Balkanlar’da ve Türki Cumhuriyetler’de de Ağaoğlu’nun ismini kullanacağız. Seneye 600 milyon kilovat/saat üretim yapma hedefimiz var.”

Haberin Devamı

YÜZDE 75’İ YENİLENEBİLİR ENERJİYE

Burak Kutluğ’un verdiği bilgilere göre ödenmiş sermayesi 245.4 milyon TL olan Tatlıpınar Enerji’nin yüzde 25.03’ü halka arz edilecek. Halka arzın büyüklüğünün ise 1 milyar 579 milyon TL olması bekleniyor. Bu rakamın yarısı ortak satış, yarısı da sermaye artırımı şeklinde olacak. Elde edilen gelirin yüzde 75’i yenilenebilir enerjiye aktarılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!