Hakkari kilimine AB fonundan destek

Güncelleme Tarihi:

Hakkari kilimine AB fonundan destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2006 11:02

Hakkari’de kilimciliğin gelişmesi ve ekonomik bir faaliyet olması için hazırlanan ‘Hakkari kilim dokumacılığı ürünlerinin çeşitlendirilmesi’ projesi Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) tarafından kabul edildi.

Proje için AB fonundan 208 bin Euro’luk kaynak sağlandı. Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Efe, Hakkari kilimi için hazırlanan projenin kabul edilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, “Hakkari kilimlerinin dünyaya tanıtılması, gelirin arttırılması, kentin ekonomik, sosyal ve kültürel refaha kavuşması için hazırlanan bu proje önemli bir çalışmadır” dedi.

Hakkari Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP)a sunulan ‘Hakkari kilim dokumacılığı ürünlerinin çeşitlendirilmesi’ projesini AB kabul etti. Projeye, AB fonlarından 208 bin Euro destek sağlandı. Projenin kabul edilmesinin çok sevindirici olduğunu belirten Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Efe, proje sayesinde Hakkari kilimlerinin dünyada tanınıp piyasaya gireceğini söyledi.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Bu projeyi çok önemsediklerini belirten Şükrü Efe, istihdam açısından da kente önemli katkısının olacağını kaydederek şöyle konuştu: “Karadeniz fındığı, Akdeniz turunçgili ve pamuğu, Ege zeytini, Doğu Anadolu Bölgesi de hayvancılığı ile meşhurdur. Zaten Hakkari’nin arazisinin ancak yüzde 5’inin tarıma elverişli olduğu bilinmektedir. Buradan yola çıkarak bölgemizdeki kilimciliğin gelişmesi, doğal bir ekonomik kazanç kapısı olması için bir proje hazırlayıp DKAP’a sunduk. Projemiz uygun görülerek kabul edildi. Dünyada en iyi kilim Hakkari’de üretilmektedir. Yıllarca Türkiye’de bir çok fuar gezdim. Fakat Hakkari kilimlerinden daha güzelini görmedim. Hakkari’nin kilimlerinin dünyaya tanıtılması, gelirlerinin arttırılması, ekonomik, sosyal ve kültürel refaha kavuşması için bu proje büyük önem taşımaktadır. Çok önemli bir çalışma olan bu projenin geliştirilmesi halinde, bir çok insan istihdam edilecek ve refaha kavuşacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!