Hak-İş’ten vergi sabitlensin önerisi

Güncelleme Tarihi:

Hak-İş’ten vergi sabitlensin önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2024 07:00

Hak-İş, çalışanlardan alınan vergiler için sabitleme önerisi yaptı.

Haberin Devamı

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, “Kira artışlarında olduğu gibi çalışanlardan alınan gelir vergisi oranları da yüzde 10’la sabitlensin. Bu içinden geçtiğimiz dönem için böyle bir şey yapılsın” dedi. Temmuzda birçok çalışanın yüzde 27’lik vergi kapsamına gireceğini belirten Arslan, “Ücretlerde gerileme temmuzdan sonra görülecek. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

EK ZAM TALEBİ

Arslan, Hizmet-İş Sendikası’nın 46. kuruluş yıldönümünü dolayısıyla düzenlendiği sohbet toplantısında kamu işçileri için geçen yıl imzalanan toplu iş sözleşmesinin kazanımlarının eridiğini belirtti. Ek bir protokol yapılması konusunda TÜRK-İŞ ile birlikte hareket ettiklerini söyleyen Arslan, “Yürürlük süreleri farklı olan sözleşmelerin tamamı için enflasyon artı iyileştirme yapılması konusunda Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza ve işveren sendikası TÜHİS’e çağrımızı yineliyoruz. Bu çağrımızın bir ek protokolle karşılık bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

EMEKLİLER İÇİN YENİ MÜCADELE

Emekliler için bir sendika kurduklarını da açıklayan Arslan şöyle devam etti: “Araştırmalarımıza göre sendikanın kuruluşuna engel yok. Emeklilerin hakkını savunacak muhatap yapı kurmak istiyoruz. Şu anda bu sendikaya e-devlet üzerinden üye yapılamıyor. Üyelik formu dolduruluyor. Hak Emekli-Sen sendikamıza üye olmanın önünde hiçbir engel yok.”

 

BAKMADAN GEÇME!