Hafize Gaye Erkan Meclis’e hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Hafize Gaye Erkan Meclis’e hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2023 07:00

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM’nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı’na başlamasının ardından 3 Ekim’de ilk kez Meclis’te sunum yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu’na göre, Başkan’ın Banka faaliyetleri ve para politikası uygulamaları hakkında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nu bilgilendirmesi gerekiyor.

Olağan Meclis buluşması bu kez TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında 3 Ekim’de toplanacak komisyonda gerçekleşecek. Milletvekilleriyle ilk kez bir araya gelecek Erkan’ın burada küresel gelişmeler, Türkiye ekonomisi, enflasyon ve para politikası çerçevesinde kapsamlı bir konuşma yapması bekleniyor.

Merkez Bankası Başkanı’nın sunumunda ayrıca son dönemde alınan faiz ve kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasına ilişkin kararlar sonrasında yaşanan gelişmelere de değineceğine yönelik tahminler yapılıyor.

Bloomberg HT’nin haberine göre Erkan’ın komisyona, TBMM’ye gelmesi planlanan Merkez Bankası’yla ilgili yasal düzenlemeler hakkında da bilgi vermesi de planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!