Haberleşmeye ‘tek tuş’ getirecek ‘acil durum’lara yüklenecek

Güncelleme Tarihi:

Haberleşmeye ‘tek tuş’ getirecek ‘acil durum’lara yüklenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2010 00:00

Motorola, terör olayları, doğal afetler, polis, itfaiye ve hastaneleri ilgilendiren kritik durumlarda anında haberleşmeyi sağlayan Tetra teknolojisini Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyor.

Firma bu teknolojiyi Türkiye’ye getirmek için Ulaştırma Bakanlığı’yla görüşmelerini sürdürüyor. Sistemin hayata geçmesiyle, yaşanan bir krizde, polis, itfaiye, hastaneler tek tuşla birbirleriyle haberleşme imkanı bulacak. Sadece telsizlerle değil, cep telefonları ve bilgisayarlar yardımı ile olay yeri binlerce kişiye görüntülü olarak sunulabilecek. Terör olaylarında da, şüphelinin görüntüsü aynı anda bütün birimlere gönderilecek ve takip imkanı sağlanacak.
25-27 Mayıs tarihleri arasında Singapur’da düzenlenen Tetra Dünya Konferansı’nda, toplum güvenlik birimleri ve kurumların çalışmaları, çözümleri ve uygulamaları tanıtıldı. Motorola Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Genel Müdürü Manuel Torres, Tetra’nın GSM gibi diğer ticari sistemlerden en büyük farkının birlikte işlerliğe imkan tanıması olduğunu söyledi. Torres, “Sistem, polis, itfaiye ve hastanelerin çok kolay koordine olmasını sağlıyor. Bu kurumlar acil durumlarda tek bir tuşa basarak birbirleriyle temasa geçebiliyor” diye konuştu. Torres, şunları anlattı: “İskoçya’da G7 toplantısı yapılıyordu. Bütün güvenlik güçleri kuzey İngiltere’deydi. Londra’da bombalama oldu. Güvenlik güçleri Londra’ya gelene kadar bütün iletişimi Tetra üzerinden yaparak her türlü bilgiye anlık ulaştı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!