Ha gayret iyiye gidiyorsunuz

Güncelleme Tarihi:

Ha gayret iyiye gidiyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2001 00:00


Haberin Devamı

DÜNYA Ekonomik Forumu toplantılarına katılan Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, Türkiye'nin krizden çıkmaya başladığını belirterek, ‘‘Türkiye ekonomisi daha iyi duruma gelecek’’ dedi.

DÜNYA Bankası Başkanı James Wolfensohn, Türkiye ekonomisinin geçen yılki krizden çıkmaya başladığını belirterek, ‘‘Türkiye ekonomisi daha iyi duruma gelecek’’ dedi.

Wolfensohn, Dünya Ekonomik Forumu toplantıları çerçevesinde gittiği İsviçre'nin Davos kasabasında Türkiye ekonomisini değerlendirdi.

Ekonomik istikrarı sağlamak için mali sektör başta olmak üzere yapısal reformların devam ettirilmesinin önemine değinen James Wolfensohn, bu yapısal reformları desteklemek için Türkiye'ye gerekli yardımı yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini kaydetti.

Başbakan Bülent Ecevit'in bu yıl Davos'a gelip gelmediğini de soran James Wolfensohn, koalisyon hükümetinin başarılı çalışmalar yaptığını ifade ederken, geçen yılki Türkiye ziyaretinden çok memnun kaldığını da sözlerine ekledi.

MAYISTA TÜRKİYE'DE

James Wolfensohn, bu arada Türkiye'ye daha çok yabancı sermaye çekmek için Mayıs ayında Türkiye'de düzenlenecek uluslararası bir konferansa da katılacak.

Mayıs ayındaki bu konferansın organizasyonunu ise yine Dünya Bankası'na bağlı bir kurum olan Uluslararası Finans Kurumu (IFC) gerçekleştirecek.

Geçen yıl, üç günlük bir resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen James Wolfensohn, İstanbul ve Ankara'nın ardından Malatya'yı da ziyaret etmişti.

Dünya Bankası, geçen yıl, Türkiye için, 3 yıllık dönemi kapsayan, Ülke Yardım Stratejisi'ni (CAS) onaylamış ve yapısal reformların gerçekleşmesi halinde sağlanacak toplam kredinin 5 milyar dolar olacağını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!