Günün mekánı

Güncelleme Tarihi:

Günün mekánı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

John Sytmen'in işletme mastırı yapmak için geldiği İstanbul'da içmek istediği bir fincan kahve, hayatını değiştirdi. Damağına göre bir kahve bulamayan Sytmen, sonunda çareyi bir kahve dükkánı açmakta bulmuş. Buraya yerleşme sebeplerini ‘‘birisi işim, diğeri eşim’’ olarak tanımlıyor. Bugün Nişantaşı'ndaki ‘‘John's Caffee World’’de (John'un Kahve Dünyası) dünyanın dört bir yanında yetişen kahve çeşitlerini bir arada sunuyor.

1995 yılında Nişantaşı'nda açılan ilk dükkánın ardından sekiz satış noktası daha açılmış. ‘‘Müşteriler, kahve çeşitlerine yavaş yavaş aşina oluyorlar. Yeni müşterilerimize öncelikle Kolombiya kahvelerini tavsiye ediyorum’’ diyen John Sytmen, ‘‘En hafifi Kolombiya kahveleridir. Müşteri daha sonra diğer ülke kahvelerini denemeye başlıyor ve kendi kahvesini buluyor,’’ şeklinde konuşuyor.

John'un Kahve Dünyası'nda çeşitli ülkelerden gelen otuzun üzerinde kahve çeşidi var. En çok tercih edilenler ise French Vanilla ile Irish Cream. Dükkánda ‘‘eriyen kahve’’ türleri satılmıyor. Bu tür kahvelerin defalarca filtrelendiğini ve içine bazı kimyasal maddelerin katıldığını, bu nedenle fazla alındığı takdirde zararlı olabileceğini düşünüyor.

John Sytmen, ‘‘Türkiye'de kahve yetişmemesine karşın Türk kahvesinin köklü bir geçmişi var. Önceleri Yemen'den ithal edilirken şimdi dünyanın diğer kahveleriyle karıştı ve eski lezzetinden uzaklaştı,’’ diyor ve ekliyor: ‘‘Türk kahvesinin özelliği çok ince çekilmiş olmasıdır. Bizdeki tüm kahve çeşitleri isteğe bağlı olarak pres, espresso ve kahve makinaleri için çekilebildiği gibi, Türk kahvesi şeklinde de çekilebiliyor. Bu nedenle bizdeki kahve çeşitlerinin tümü Türk kahvesi gibi pişirilebilir.’’

John's Caffee World

Merkez: Şakayık Sok. Nişantaşı

Şubeler: Mayadrom Alışveriş Merkezi, Maya Sitesi arkası Caroussel Alışveriş Merkezi, Bakırköy

Kahve & Çay, Topağaç, Göztepe

Schlotzsky's Deli, Bağdat Caddesi

Vakkorama Akmerkez, Etiler

Paisson Bistro, Köybaşı Cad. Yeniköy

Vakko Suadiye

Famous Pheasant, Garanti Koza, Zekeriyaköy

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!