Günübirlik enerji anlaşması

Güncelleme Tarihi:

Günübirlik enerji anlaşması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2013 01:10

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün günübirlik gittiği Doha’da, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad el-Sani ile yaklaşık iki saat görüştü.

Haberin Devamı

Görüşmede, Başbakan Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tamim nezaretinde Türkiye’den Elektrik Üretim Anonim Şirketi ile Katar Holding arasında da enerji alanında işbirliği anlaşması imzalandı. Başbakan Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tamim, başbaşa görüşmenin ardından öğle yemeği yedi. Erdoğan daha sonra Katar’da büyükelçilik binasını açılışını yaptı. Erdoğan, Katar ile Türkiye’nin farklı bir özelliği bulunduğunu belirterek, “Bölgesel ve uluslararası konularda örtüşen düşüncelere sahibiz” dedi. Bölgenin barış havzası olması için birlikte ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerin vurgulayan Erdoğan, “Gerek Türkiye gerekse Katar kriz bölgesinde istikrarlı büyümelerini devam ettiriyor” dedi. Erdoğan, törende özetle şunları söyledi:

ÖRTÜŞEN DÜŞÜNCELER

Haberin Devamı

“Türkiye-Katar ilişkileri karşılıklı yatırımlarla artarak devam ediyor. 500 yıllık tarihi, ortak bir geçmişe sahibiz. 1972 yılında resmi olarak birbirini tanıyan iki ülkeyiz. 1979 yılında karşılıklı olarak büyükelçiliklerimizi açmış bulunuyoruz. Bölgesel ve uluslararası konularda örtüşen düşüncelere sahibiz. Bölgemizin gerçekten bir barış havzası olması için elimizden gelen bütün gayreti Katar ile birlikte yürütüyoruz. Gerek Türkiye gerekse Katar, kriz bölgesinde istikrarlı büyümelerini devam ettiriyor. Beşeri kalkınmalarını farklı bir yer edinmiş durumdalar. Son yıllarda küresel ekonomide yaşanan tüm kırılmalara rağmen bu iki ülke konumunu durumunu korumuştur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!