‘Günde bir avuç fındık’ kampanyası

Güncelleme Tarihi:

‘Günde bir avuç fındık’ kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fındık tüketiminin artırılması amacıyla ‘‘Her gün bir avuç fındık’’ sloganıyla 2.5 milyon dolarlık bir kampanya başlatıldı.

Dünyanın en büyük fındık üreticisi ve ihracatçısı olan Türkiye, bu üründen yeterince faydalanamıyor. Yıllık üretimi 400-600 bin ton arasında değişen kabuklu fındığın yurtiçi tüketimi iç fındık olarak 60 bin tondan kalırken, ihracatın da yeterli olmaması nedeniyle her yıl stok sorunu yaşanıyor.

Uluslararası fiyatları düşürmeden ihracatı artırmak için yapılan çalışmalar yanında, iç tüketimi artırmaya yönelik yoğun bir tanıtım kampanyası başlatıldı. Tanıtım kampanyasının sloganı, ‘‘Hergün Bir Avuç Fındık’’ olarak belirlendi. Kampanya ile yıllık iç fındık olarak 60 bin ton düzeyinde olan iç tüketimin, 100 bin tona çıkarılması hedefleniyor.

Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) koordinatörlüğünde İstanbul ve Karadeniz ihracatçı birlikleri tarafından başlatılan yaklaşık 2.5 milyon dolarlık tanıtım kampanyası, 3 ay sürecek. İlk aşamada basılı medya organlarında başlatılan kampanya, daha sonra TV, radyo ve bilboardlara da taşınacak.

DTM ve fındık ihracatçı birliklerinin katılımı ile Fındık Tanıtım Grubu kurulurken, kampanyanın giderleri, fındık ihracatında yapılan kesintilerden oluşan fondan karşılanacak. Fındığın yurtdışında tanıtımı için, daha önce 1997'de ABD'de, geçen yıl Çin'de tanıtım kampanyaları başlatılmıştı. Bu yıl da Japonya'da tanıtım kampanyası başlatılması hedefleniyor.

Fındık kalp krizi riskini azaltıyor

Fındık tüketiminin artırılması için yapılan reklamlarda, fındık tüketimi konusunda bazı tavsiyelerde bulunulurken, fındığın yararları konusunda da şu bilgi ve sloganlara yer veriliyor:

‘‘Oğlan top oynamaya mı gidecek? Hemen cebine bir avuç fındık... Son günlerde biraz halsiz misiniz? Geç saatlere kadar çalışıyor musunuz? Hepsinin çaresi, fındık... Fındık sadece enerji vermekle kalmıyor tabii. Sağlığı garanti altına alıyor: Oleik asit içerdiği için kandaki zararlı kollestrolü düşürüyor, dolayısıyla kalp krizi riskini azaltıyor. E vitamini sayesinde

vücutta kanser yapıcı etkenlerin oluşmasını önlüyor, önlemekle kalmayıp oluştuktan sonra onları etkisiz hale getiriyor. Dahası fındıkta demir var. Demir, ülkemizde en yaygın hastalıklardan biri olan kansızlığa deva... Sonra fındıkta kalsiyum var. Kemikleri, dişleri güçlendiriyor, büyümeyi hızlandırıyor, cinsiyet hormonlarını geliştiriyor, enerji veriyor. Saymakla bitmez ama en güzeli tadına doyum olmuyor, lezzete lezzet katıyor. Dünyada en çok fındık satan ülke, bizim ülkemiz. Neden kendimiz daha fazla faydalanmayalım. Hergün bir avuç fındık. Bizden söylemesi.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!