Günde 1 milyar veriyi tek adreste topladı verimlilik artacak

Güncelleme Tarihi:

Günde 1 milyar veriyi tek adreste topladı verimlilik artacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2011 00:00

Yapı Kredi Bankası, bankada bir günde oluşan 1 milyar adetlik veriyi KoçSistem’le hayata geçirdiği veri yönetişimi (data governance) programıyla yönetecek.

Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri Yönetimi Başkanı (CIO) Cahit Erdoğan, veri yönetişimiyle farklı süreç ve uygulamalarını daha verimli, esnek ve güvenli bir veri altyapısına taşıdıklarını ve giderek büyüyen bu yapıyı yönetecek kabiliyetlere sahip olacaklarını söyledi. Yapı Kredi Bankası’nın 12 milyon müşterisine ait günde 1 milyarlık veri oluştuğunu kaydeden Erdoğan, “Bu verilerin yönetilmesi gerekiyor. Böylece verilerin doğru kullanımı sağlanmış oluyor  ve verimlilik artırılıyor” dedi. Erdoğan, şunları söyledi: “Daha önce Türkiye’de uygulaması olmayan bu programı hayata geçirdik. Bu proje için veri yönetişim ofisi kurduk. Karar verme mekanizmalarını etkinleştirirken, her kaynaktan alınan verinin tek bir ortamda aynı veri deseni altında toplanması ve bilginin tek bir adreste olması sağlandı.”
KoçSistem pazarlama ve satış genel müdür yardımcısı Can Barış Öztok ise, Yapı Kredi için uygulamaya konan programın yaklaşım açısından ilklerden biri olduğunu belirterek: “Veri yönetişimi, büyük veri altyapısına sahip şirketlerin, büyüyen bu yapılarını daha kontrollü, düzenli ve kurallı yönetmelerini sağlayan yeni bir kavram. Yapı Kredi için çalışmaları 1 Eylül’de bitirdik, tamamlanması iki yılı bulacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!