Gösterge iyi, reform kötü

Güncelleme Tarihi:

Gösterge iyi, reform kötü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 21:40

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, BBB- olarak teyit ettikleri Türkiye’nin notuna bakarken, hükümetin bilançosunun güçlü, mali politikaların iyi, bankacılık sisteminin sağlıklı ve iyi düzenlenmiş olduğunu gördüklerini belirterek bu olumlu gelişmelere karşın, son dönemde özellikle Hindistan ve Endenozya ekonomisinde gerçekleştirilen çok büyük reformlara rağmen, Türkiye’de bu yapısal reformların gerçekleşmediğini vurguladı.

Haberin Devamı

The American Turkish Society’nin (ATS) New York’ta düzenlediği “Türkiye’nin Finansal Piyasaları: Zorluklar ve Fırsatlar” konulu panelde, Türkiye’ye verdikleri kredi notunu savunan Rawkins, bankacılık sistemini överken, büçük bir bankanın başına gelenlerin ayak baiğı olmayacağını belirterek şöyle konuştu;

“Türkiye’de bankacılık sistemi iyi düzenlenmiş durumda. Küçük bir bankanın (Bank Asya) başına gelenler bunu etkilmez. Bankacılık sistemi iyi durumda. Bu durum bir ayakbağı değil. Ekonomide dengeler yerine oturuyor. Geçen yıl aynı dönemle karşılaştırdığımızda, cari açık azalıyor, kredi büyümesi aşağı iniyor, alınan önlemler çalışıyor. Bu cesaret verici. Tüm şoklara rağmen, piyasalar açık kalabildi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!