Gösterge faiz not artırımıyla tarihi dibinde

Güncelleme Tarihi:

Gösterge faiz not artırımıyla tarihi dibinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2012 14:39

Gösterge faizin bileşik seviyesi düne göre yüzde 1'i aşan düşüşle yüzde 6.78'i görerek tarihinin en düşük seviyesine geriledi.

Haberin Devamı

Kredi derecelendirme kuruluÅŸu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu arttırmasının ardından bir hafta içerisinde 15 baz puana yakın bir gerileme kaydeden gösterge tahvilin bileÅŸik faizi dün günü yüzde 6,85 seviyesinden kapatmıştı.Â

Ata Portföy Fon Yönetim Direktörü Cem Tözge  tahvil-bono piyasasında görülen güçlü alışlarla ilgili olarak Fitch'den sonra  Moody's'den de not artırımı gelebileceği beklentisi ile faizlerin gerilediğini belirtti.

Tözge, Fitch'den gelen not arttırım kararı sonrası faizlerdeki düşüş eğiliminin devam ettiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Fitch den sonra Moody's'den de gelebilecek not artırım beklentisi veÂMerkez Bankası'nın faiz indirimlerine devam edeceÄŸi beklentisi ile faizlerin  aÅŸağı geldiÄŸini görmekteyiz. Getiri eÄŸrisinin uzun vadeli tarafına ciddi boyutta yabancı yatırımcı ilgisi var. 2 yıllık gösterge tahvilde giriÅŸlere paralel olarak  yüzde 6.50'nin yeni hedef seviyemiz olacağını, bununla birlikte uzun vadeli tahvillerde ise yüzde 7.25 seviyesi test edilebileceÄŸini düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!