Google şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

Google şaşırttı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 12:04

Google’ın ilk çeyrek rakamlarında, gelirlerin yüzde 33, net gelirin ise yüzde 26 artması, bu kadar iyi bir tablo beklemeyen analistleri şaşırttı.

Haberin Devamı

Google, akıllı telefon kullanıcılarından elde ettiÄŸi gelirle, internet kullanıcılarının her yerde tercih ettiÄŸi bir marka olduÄŸunu kanıtladı. Google’ın ilk çeyrek rakamlarında, gelirlerin yüzde 33, net gelirin ise yüzde 26 artması, bu kadar iyi bir tablo beklemeyen analistleri ÅŸaşırttı. Google, geçen yıla oranla 2,5 katlık bir artışla, 2011’de cep telefonu kullanıcılarından 2.5 milyar dolar gelir elde ettiÄŸini açıkladı.    Â

 

Akıllı telefonlar için Android işletim sistemini üreten Google, bugün cep telefonu arama motoru piyasasının neredeyse yüzde 100’ne sahip.

 

Google yetkilisi Nikesh Arora, akıllı telefon kullanıcıları tarafından tercih edilmelerinin yanı sıra, masaüstü bilgisayarlarda da ilerleme gösterdiklerini ve Google’a artık daha hızlı bağlanıldığını belirtti. Google’ın ilk çeyrek rakamları, Motorola Mobility 12,5 milyar dolara alan şirketin hızlı genişleme politikasından endişe duyan hisse sahiplerine güven verdi.

Haberin Devamı

 

ÇALIŞAN SAYISINI DA ARTIRDI

Google, ilk çeyrekte 2 bin 585 çalışanı bünyesine kattığını açıkladı. Bu rakam bir yıl önce aynı dönemde bin 526’ydı. Dünyanın en büyük arama motoru ÅŸirketi böylece son bir yıl içinde bünyesine 31 bin 353 kiÅŸi daha katmış oldu.  Â

 

Google’in yaklaşık 3 ay önce hayata geçirdiÄŸi ve Facebook’un en büyük rakibi olarak kabul ediken sosyal paylaşım ağı Google + 490 milyon kullanıcıya ulaşırken, bugüne kadar siteye 3.4 milyar fotoÄŸraf yüklendiÄŸi ifade edildi. Google’in internet tarayıcısı Chrome 200 milyon kiÅŸi tarafından tercih edilirken, bugün dünyada Android iÅŸletim sistemli akıllı telefon kullanan kiÅŸi sayısı 190 milyona ulaÅŸtı.    Â

 

Dahası, geçen yıl ilk çeyreğe kıyasla Google’daki reklamların tıklanma oranı yüzde 28 artış gösterdi. Ancak, Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz Google’ın kıtadaki satışlarının azalmasına neden oldu. Kuzey Amerika’da rakamlar sabit kalırken, Avustralya, Hindistan ve Brezilya’da satış rakamlarında artış yaşandı.

Haberin Devamı

 

Google, 30 Eylül’de sona erecek mali döneminde net gelirini 2.73 milyar olarak açıkladı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde gelirler 2.17 milyar dolardı. Şirket, 2010 ilk çeyreğinde 7.29 milyar dolar olarak gerçekleşen gelirlerinin bu yıl aynı dönemde 9.72 milyar dolara çıktığını belirtti. Net gelir ise analistlerin beklentisinin üzerine çıkarak 7.51 milyar dolar olarak gerçekleşti. Tahminler, bu rakamın 7.2 milyar dolar seviyesinde kalacağı yönündeydi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!