Golfün ustaları depremzede çocuklar yararına yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Golfün ustaları depremzede çocuklar yararına yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 07:00

Akfen Holding’in kurucusu olduğu Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) koordinasyonunda Antalya’da önemli bir golf turnuvası gerçekleşti.

Haberin Devamı

14-24 yaş arasındaki gençlerin bireysel gelişimini sağlayan Uluslararası Ödül Programı çatısı altında tüm dünyada 2001’den bu yana oynanan Edinburgh Dükü Kupası Golf Turnuvası (The Duke of Edinburgh Cup), ilk kez Türkiye’de yapıldı. Turnuvanın yapıldığı ülkelerde katılımcılardan toplanan bağışların o ülkedeki gençlerin yararına kullanılması şart olan Edinburgh Dükü Kupası’nın Türkiye ayağında yardımlar, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen gençlerin Ödül Programı’na kazandırılması çalışmalarına kaynak oldu.

ÖZEL TASARIM YÜZÜK SATILDI

Turnuva kapsamında Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir, TFI TAB Gıda Yatırımları Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Korhan Kurdoğlu, Bilkent Holding İcra Kurulu Üyesi Önder Sezgi, Koray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Selim Koray, TİM eski başkanlarından ve Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı gibi yerli-yabancı iş dünyasından isimlerin de katıldığı bir gala yemeği düzenlendi.

Haberin Devamı

Yerli ve yabancı 65 iş insanı ve golfçü, gala yemeğinde düzenlenen açık artırmada sanatçı Doğukan Çiğdem tablosu, Atasay tarafından turnuvaya özel tasarlanmış özel altın yüzük ve İngiltere’deki Windsor Kalesi’nde bir akşam yemeği için yarıştı.

Yapılan açık artırmada iki yabancı katılımcı 4 bin pounda tabloyu ve 2 bin 500 pounda Windsor Kalesi’nde akşam yemeğini aldı. Korhan Kurdoğlu ise yüzük için artırmayı 6 bin poundluk teklifiyle kazandı. Böylece depremzede çocuklar için 500 bin TL civarında yardım toplandı.

GURURLUYUZ

TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yılında ve Uluslararası Ödül Programı’nın Türkiye’de 20’nci yılını kutladığı 2023’de dünyaca bilinirliği olan golf turnuvasının takviminde Türkiye’nin ilk defa yer almasının kendilerini gururlandırdığını belirtti. Özalp, “Uluslararası Ödül Programı’na şimdiye kadar Türkiye’den katılan genç sayısı 20 bini geçti. Turnuvadan elde edilen gelir, deprem bölgesinde eğitimlerini sürdüren gençlere Ödül Programı’nı ulaştırma çalışmalarına kaynak yaratacak” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!