Göktürk 2 ilk kez görücüye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Göktürk 2 ilk kez görücüye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2013 15:47

TÜBİTAK UZAY ve TUSAŞ iş ortaklığı tarafından yüksek yerlilik oranıyla üretilen ve 2,5 metre çözünürlüğe sahip GÖKTÜRK-2, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da katılımıyla ilk defa vatandaşlara tanıtılacak.

Haberin Devamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenecek, “AR-GE Merkezleri Zirvesi ve Sergisi 2013” konulu etkinlik İstanbul Kongre Merkezi’nde 15-16 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek etkinliğe Ar-Ge merkezlerine sahip, Ford, Deva Holding, Arçelik, Vestel, Oyak,TUSAŞ Havacılık ve Uzay San. A.Ş, Tüpraş, Tofaş, Havelsan A.Ş, Roketsan A.Ş, Kale Seramik, ASELSAN gibi çok sayıda firma ürettikleri ileri teknoloji ürünleriyle katılacaklar.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, bakanlık olarak son yıllarda Ar-Ge’ye ciddi anlamda önem verdiklerine dikkat çekerek “Katma değeri yüksek, ihracatımızın artması ve 2023 hedeflerine ulaşmamız için Ar-Ge ve inovasyona büyük önem veriyoruz. Bu konuda teşviklerimiz var. Ülkemizde Ar-Ge yatırımları her geçen gün artıyor. Bugün Ar-Ge merkezlerine sağladığımız desteklerin üretime, Ar-Ge'ye veya nitelikli istihdama dönüştüğünü görmek son derece memnuniyet vericidir. Faaliyette olan 147 Ar-Ge merkezimizde halen 20.000 bine yakın Ar-Ge personeli istihdam edilmekte ve 3 bin 267 adet Ar-Ge projesi yürütülmektedir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Organizasyon şirketi Aktif Fuarcılık yetkilileri de Ar-Ge merkezlerine sahip firmaların ürettikleri ileri teknolojik ürünlerini stantlarda sergileyeceklerini kaydederek, özellikle ülkemizin gururu olan GÖKTÜRK-2’nin vatandaşlar tarafından mutlaka görülmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!