Gökten zembille indi

Güncelleme Tarihi:

Gökten zembille indi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 00:00

Ford, Avrupa’da sıkıntılı günleri geride bırakmak için piyasaya sunacağı yeni modelleri ve stratejilerini ‘Go Further’ (Daha ileri) isimli organizasyonla dünyaya tanıttı. Amsterdam’da düzenlenen tanıtımda Ford’un yıldızı Gölcük’te üretilen ‘Courier’ oldu. Ford’u küçük hafif ticari araç sınıfına sokacak bu araç ilk kez vitrine çıkarken sahneye havadan indirilince, ‘Ford’a gökten zembille indi’ yorumları yapıldı.

Haberin Devamı

AVRUPA’da krize bağlı olarak 1 milyar Euro’luk zarar açıklayan Ford, sıkıntılı günleri geride bırakmak için geliştirdiği yeni modellerini ve 5 yıllık stratejilerini ‘Go Further’ (Daha ileri) isimli organizasyonla Amsterdam’da tüm Avrupa’daki bayilerine ve dünya basına tanıttı. Ford, Avrupa’da tek kâr elde ettiği ticari araçlarda ise Türkiye’de üretilen araçlarla adeta şov yaparken, tanıtımın yıldızı ve Ford’u Avrupa’da krizden çıkartacak model ise Gölcük’te tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen ‘Courier’ oldu.  Ford’u en küçük hafif ticari araç sınıfına sokacak bu araç ilk kez vitrine çıkarken sahneye havadan indirilince, ‘Ford’a gökten zembille indi’ yorumları yapıldı. Tanıtımın Courier’le birlikte diğer önemli yıldızı ise yine Gölcük’te üretilen ve Courier gibi ilk kez gün yüzüne çıkan 2 ton kapasiteli en büyük Transit oldu.

Haberin Devamı

1 milyar dolarlık şov

2011 yılını ‘Ticaride Yatırım Yılı’ ilan eden Ford Otosan’ın 1 milyar dolarlık yatırımla üretimini yapacağı tüm yeni ticari modeller ilk kez Amsterdam’daki etkinlikte bir arada tanıtıldı. Daha önce sadece Transit Custom ve Tourneo Custom modelinin tanıtımını yapan Ford, bu etkinlikte Gölcük’te üretilecek 2 ton kapasiteli en büyük Transit ve Amerikan markayı küçük ticari araç sınıfına sokacak Transit Courier’i ise ilk kez vitrine çıkardı. Ayrıca ticari araç sahnesinde, şu an Gölcük’te üretilen ancak önümüzdeki yıl üretimi İspanya Valencia’ya kayacak olan yeni Transit Connect’de sergilendi. Araç her ne kadar İspanya’da üretilecek olsa da tüm geliştirilmesi ve  mühendislik çalışmaları ve Valencia’daki üretime hazırlığı Ford Otosan tarafından yapıldı.

/images/100/0x0/55ea485ff018fbb8f875dabf

Ford’un yıldızı olduk

Ford’un ticari araç üssü olduklarını söyleyen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Geleceğe  yön verecek olan yeni modellerin tanıtıldığı bu büyük etkinlikte, mühendisliği ve üretiminin Ford Otosan’a ait olduğu yeni ticari modellerimiz günün yıldızları oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

En büyük Transit 2 ton yük taşıyacak

FORD Otosan’ın 315 milyon dolarlık yatırımla 2013 yılı Ağustos ayından itibaren seri olarak üreteceği en büyük Transit 2 ton yük çekecek. Van versiyonunun yanında Transit’in 21 kişilik minibüs versiyonu da olacak. Araç hafif ticari araç sınıfının en büyüğü olacak.

Minicargo’ya rakip olacak

FORD’un Avrupa’da hızlı büyüyen küçük ticari araç segmentinde yer alacak ilk aracı olacak Transit Courier, Gölcük’teki 205 milyon Euro yatırımla inşaa edilen yeni fabrikada üretilecek. Tofaş’ın Peugeot, Citroen ve Fiat için ürettiği Minicargo modelinin rakibi olacak Courier’in dış tasarımı Fiesta’ya benziyor. Fiesta gibi B sınıfı araç platformunda yılda 110 bin adet üretilecek olan Courier, 2014’te Türkiye’de satışa sunulacak. Araç Ford’un krizden çıkışında büyük pay sahibi yapacak.

Haberin Devamı

Mondeo’ya 1 litrelik motor

FORD’un 125 beygir gücündeki gelmiş geçmiş en verimli ve en düşük hacimli benzinli motoru 1.0 litrelik Ecoboost 2014’ün ilk çeyreğinde Türkiye’ye gelecek yeni Mondeo’da yer alacak. Türkiye’de ilk kez Yeni Focus ile satılmaya başlanan 3 silindirli bu motor ‘2012 Yılın Motoru’ ödülünü kazanmıştı.

Fiesta’dan SUV yaptı

AVRUPA’da SUV satışlarının 5 yıl içinde yüzde 34 artması beklenirken Ford da 2016 itibariyle bölgede satılan her 10 Ford’dan birinin SUV olmasını planlıyor. Yeni Kuga ile bu sınıfta atılıma hazırlanan  Ford, 18 ay içinde küçük SUV modeli EcoSport’u pazara sunacak. Fiesta platformundaki modelde 1.0 litre EcoBoost motor yer alacak.

Haberin Devamı

Mustang 2 lt motorla 2015’te Türkiye’de

FORD, ilk kez 1964 yılında tanıttığı efsanevi modeliMustang’i de 2015 yılı başında Avrupa’da satışa sunmaya hazırlanıyor. Avrupa’da olduğu kadar Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesine sahip Amerika’nın ikon otomobili Mustang yeni modeliyle Amerika ile birlikte Avrupa’da da satışa sunulacak. Şimdiye kadar tamamen Amerika pazarı için tasarlanan aracın Avrupa’da satılabilmesi için bazı özellikleri değiştirilecek. Ford’un uzay teknolojisine sahip turbo sistemli motoru Ecoboost, Mustang’te de kullanılacak. ABD’de en düşüğü 3.7 litre olan motorla satılan Mustang’in Avrupa versiyonunda 2 litrelik Ecoboost motor bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!