GM’den kovulan babasının intikamını Facebook üzerinden küfür ederek aldı

Güncelleme Tarihi:

GM’den kovulan babasının intikamını Facebook üzerinden küfür ederek aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 00:00

General Motors (GM) yönetimi tarafından alınan karar sonucu istifa etmek zorunda kalan CEO Fritz Handerson’un kızı Sarah Henderson, babasının intikamını şirketin Facebook sayfasında aldı.

Handerson’un görevine son verilmesinin hemen ardından, GM’in Facebook profiline küfür dolu bir mesaj gönderen Henderson, zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Görevinin geçici olduğu belirtilmesine rağmen şirketin yeni CEO’su olarak atanan Ed Whitacre için ‘Şirketten çok kendisini düşünen, bencil bir pislik’ yorumunu yapan Henderson, “Babamı kovdular s..tiğmin ahmakları. O istifa etmedi. Alın GM’i başınıza çalın. Umarım bu s..tiğimin şirketinden kimse birşey almaz. Hepinizi s..eyim” küfürlerini sıraladı. Sarah Henderson’un kullandığı üslubun tartışılabilir olduğu belirtilirken, mesajın GM’nin sayfasında bir süre kaldığı kaydedildi.

Babasının işi ile ilgili karara oldukça sinirlendiği belirtilen Henderson, notunun sonunda “Tanrının cezası bu şirketten asla bir şey almayacağım” açıklamasını yaptı. Olaydan sonra, GM gibi büyük şirketlerin Facebook’ta profil açma konusunda daha dikkatli olmaları gerektiği yorumu yapılırken, Dell, Southwest Airlines ve Charter Communications gibi büyük firmaların da bu sitede sayfaları olduğu hatırlatırldı. Coca-Cola’nın da bir Facebook’ta bir sayfası olduğu ancak bunun hayranları tarafından açıldığı belirtildi. 4 milyon fanı olan bu sayfanın kapatılmasını istemeyen Coca-Cola yönetimi, bunun kullanıcıların bir tartışma platformu gibi kullanılmasından yana olduğunu söyledi.

Müşteri şikayetleri için blog site açmıştı

GM’in iflastan kurtulduğu geçen temmuz ayından bu yana e-Bay’de otomobil satışı gibi sanal ortamda gerçekleştirilen pek çok aktivitede yer almaya özen gösterdiği belirtilirken, Fritz Henderson’un “tellfritz.org” adındaki blog site ile işinden ayrılana kadar müşteri şikayetlerini dinlediği kaydedildi. Müşterilerle iletişim konusunda oldukça hassas olan Henderson’un işten ayrılmasının ardından GM’in internet odaklı operasyonlarına nasıl devam edeceğinin ise önümüzdeki günlerde belli olacağı açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!