gittigidiyor.com satıdı

Güncelleme Tarihi:

gittigidiyor.com satıdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2011 17:17

eBay, GittiGidiyor.com'dan ek hisse satın almak için anlaştı. Satın alma işleminin tamamlanmasıyla birlikte eBay GittiGidiyor.com'un hisselerindeki payını yüzde 10'dan yüzde 93'e çıkarmış olacak.

eBay ve Gittigidiyor.com'un ortak yazılı açıklamasına göre anlaşma, eBay'ın 2007'de edindiği azınlık hissedarlığın devamı niteliği taşıyor.

5 Şubat 2001 tarihinde kurulan ve 6,4 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor.com'un tüm işlem hacmi, sabit fiyat üzerinden satışa sunulan ürünlerden gerçekleşiyor ve en büyük işlem hacmine sahip kategoriler, eBay'ın da öncelikleri arasında bulunan moda ve tüketici elektroniği olarak sıralanıyor.

Serkan Borançılı, Burak Divanlıoğlu ve Tolga Kabataş'ın kurduğu, merkezi İstanbul'da bulunan şirketin, 150'den fazla çalışanı bulunuyor. Şirket, daha önce eBay'ın yanı sıra iLab Ventures'ın katılımıyla sermayesini artırmıştı.

Satın alma sürecinin, ilgili yasal onayların alınması dahil olmak üzere, 2011'in ikinci çeyreği içinde tamamlanması öngörülüyor.

“ÖĞRENEBİLECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR”

eBay Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Doug McCallum, 2007 yılından bu yana GittiGidiyor.com'dan, çalışanlarından, girişim sermayesi yatırımcısı iLab ve onun e-ticaret yaklaşımından etkilendiklerini ifade ederek, “GittiGidiyor.com'dan öğrenebileceğimiz çok şey var, keza onunla paylaşabileceğimiz de” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!