Gisele, 45 milyon dolarla en çok kazanan manken

Güncelleme Tarihi:

Gisele, 45 milyon dolarla en çok kazanan manken
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2012 00:00

Brezilyalı süpermodel Gisele Bundchen, 45 milyon dolarla dünyanın en çok kazanan mankeni oldu.

Haberin Devamı

31 yaşındaki Bundchen, mankenlik, spikerlik ve kendi adıyla çıkan ürünlerden elde ettiği gelirle Kate Moss, Miranda Kerr ve Lara Stone gibi rakiplerine fark attı. Pantene, Esprit, Versace gibi markaların yanı sıra, kendi terlik markası

Ipanema’dan elde ettiği gelirlerle 2011-2012 döneminde en çok kazanan manken olan Bundchen’i ise İngiliz model Kate Moss takip etti. Moss’un, önceki yıl elde ettiği 13.5 milyon dolarlık kazancı geçtiğimiz yıl 9.2 milyon dolara geriledi. 38 yaşındaki Moss, halen moda dünyasının ikon mankenlerinden biri olarak görülürken, Longchamp, Mango, Rimmel, Vogue ve TopShop gibi markalarla olan anlaşmalarıyla en çok kazanan mankenlerden biri olmayı sürdürüyor.

Vodianova çıkış yaptı

Önceki yıl elde ettiği 20 milyon dolarlık gelirle en çok kazanan ikinci manken olan Heidi Klum’un, 2010 yılında Victoria’s Secret ile olan 13 yıllık birlikteliğini bitirmesinin ardından bu yıl üçüncülüğe geriledi. Listede dikkat çeken en büyük çıkışı ise kazancını geçtiğimiz yıla göre ikiye katlayarak dördüncülüğe yükselen Natalia Vodianova yaptı. 2011 yılında 8.6 milyon dolarlık gelir elde eden Vodianova’yı, Brezilyalı model Adriana Lima takip etti.

Haberin Devamı

Victoria’s Secret mankenleri

ABD’li Forbes dergisi tarafından hazırlanan ‘Dünyanın en çok kazanan mankenleri’ listesinde, 31 yaşındaki
Adriana Lima, Super Bowl reklamları için anlaştığı Kia ve Teleflora reklamlarından elde ettiği gelirle beşinciliği korudu.
Listenin geriye kalan isimlerini ise, dünyaca ünlü iç giyim markası Victoria’s Secret’ın ‘melekleri’ oluşturdu. Doutzen Kroes, Lima ile aynı gelire ulaşarak beşinciliği paylaşırken, Alessandra Ambrosio ise altıncı oldu. Avustralyalı Miranda Kerr yedinci, Candice Swanepoel ise 10’uncu sırada yer aldı. Böylece dünyanın en çok kazanan ilk 10 mankeninden 6’sını Victoria’s Secret modelleri oluşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!