Girişimlere 50 bin dolar yatırım yapacak

Güncelleme Tarihi:

Girişimlere 50 bin dolar yatırım yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2023 07:00

Türk Telekom’un kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures’ın Girişim Hızlandırma Programı PİLOT’un 11’inci dönem girişimlerini belirleyecek başvuru süreci tamamlandı.

Haberin Devamı

Pilot kapsamında özellikle eğitim, sağlık ve finansal teknolojiler alanlarında; 5G, görüntü ve dil işleme, blokzincir, NFT, yapay zekâ, büyük veri alanında çözümler sunan birçok girişimin başvurusu alındı. Temmuz ayında başlayacak programı başarı ile tamamlayan her girişime 50 bin dolar yatırım yapılacak. Bugüne kadar PİLOT programının mezun sayısı 104’e ulaşırken, toplamda 30 milyon TL nakit desteği sağlandı. Girişimlerin yerel ve global olmak üzere çeşitli yatırımcılardan aldıkları toplam yatırım tutarı ise 20 milyon doları aştı. PİLOT mezunlarının 2022 yılı sonunda sağladığı istihdam ise 2 bine ulaştı.

KÖPRÜ OLMA HEDEFİ

TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Girişimleri dünyaya açan bir köprü olma hedefiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. PİLOT ile 2013 yılından bu yana hem yerli girişimlere destek veriyor hem de ülkemizin teknoloji alanındaki öncü rolünü uluslararası arenaya da taşıyacak ‘unicorn’lar ortaya çıkarma amacıyla hareket ediyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!