Girişimciye en prestijli ödül

Güncelleme Tarihi:

Girişimciye en prestijli ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2013 01:38

Ernst & Young’ın Hürriyet işbirliği ile gerçekleşen yarışmasına başvurular sürüyor.

Haberin Devamı

Ernst & Young (EY) Türkiye’nin bu yıl 9’uncusunu düzenlediği ‘Yılın Girişimcisi Yarışması’nın Ülke Lideri Demet Özdemir, “Para ödülü olmadığı halde, yarışmanın prestij getirisi başvuruları her yıl artıyor” dedi.

ULUSLARARASI denetim ve danışmanlık şirketi EY (Ernst & Young) Türkiye’nin bu yıl 9’uncusunu düzenlediği ‘Entrepreneur Of THe Year-Yılın Girişimcisi’ yarışması için başvurular devam ediyor. 15 Aralık’a kadar Türkiye’de yerleşik, en az 2 yıldır faaliyette olan ve 25 milyon doların üzerinde cirosu bulunan şirketlerin performansında imzası bulunanlar ‘Yılın Girişimcisi Türkiye’ yarışmasına başvurabilecekler. EY Orta ve Güneydoğu Avrupa Bölgesi Kurumsal Finansman ve Pazarlar Lideri ve aynı zamanda Yılın Girişimcisi Yarışması Ülke Lideri Demet Özdemir, yarışmanın Türkiye’de artık önemli bir bilinirlik kazandığına ve her yıl başvuru sayısının arttığına dikkat çekti. EY Türkiye’nin gerçekleştirdiği yarışmaya başvuru yapanların isimlerinin gizli tutulduğunu da kaydeden Özdemir, “Para ödülü içermeyen yarışmada finale kalan ve yılın girişimcisi olarak seçilen şirketler büyük bir prestij, markalarına değer katma ve yeni iş imkanları yaratma
fırsatı yakalıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

HAZİRAN 2013’te Monte Carlo’da gerçekleşen ‘Global Yılın Girişimcisi’ yarışmasında Türkiye’yi Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bozluçay temsil etmişti. 60 ülke temsilcisinin yarıştığı geçen yılın birincisi ABD adına yarışan Türk Asıllı Chobani Yoğurtlarının sahibi Erzincan doğumlu Hamdi Ulukaya olmuştu.

Birinci nasıl belirleniyor

Tüm başvurular ve sunulan finansal bilgiler gizli tutuluyor. Finale kalanların ise sadece isimleri açıklanıyor.
İlk etapta ön elemeden geçen başvuru sahipleri arasından kriterlere uygun adayların yer aldığı bir ‘aday havusu’ oluşturuluyor.
Bu incelemeler sonucunda oluşturulan raporlara göre jüri karşısına çıkmak üzere 5 finalist belirleniyor.
Şubat’ın ilk yarısında ise 5 finalist, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner’in başkanlığını üstlendiği Türk iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin yer aldığı jüri heyetine bire bir sunum yaparak değerlendirmeye alınıyor.
5 finalist arasından yılın girişimcisi olarak seçilen girişimci ise, 2014’te Haziran ayının ilk haftasında Monte Carlo’da düzenlenen ve 60 ülkenin birincilerinin yarıştığı ‘EY Dünya Yılın Girişimcisi’ yarışmasında Türkiye’yi temsil ediyor.

Haberin Devamı

Gişimcilik ekosistemi güçleniyor

YILIN Girişimcisi yarışmasının EY tarafından global olarak 26 yıldır yapıldığını hatırlatan Demet Özdemir, şöyle konuştu: “Türkiye’de ise bu yıl 9’uncusunu hayata geçiriyoruz. Girişimcilik ve inovasyon son yıllarda Türkiye’de gittikçe daha fazla üzerinde durulan, gündemde olan iki önemli alan. EY’nin bu etkinliğinin yanı sıra, birçok sivil toplum kuruluşunun da girişimciliğin desteklenmesi adına yürüttüğü pek çok etkinlik var. Bunlar girişimciliğin güçlenmesine katkı sağlıyor.”

En etkin tanıtım

YARIŞMADA finale kalan ve birinci olan şirketlerin bilinirlik açısından çok büyük bir ivme kazandıklarını da kaydeden Demet Özdemir, şunları anlattı: “En etkin tanıtım şirketin kendisinin değil, farklı bir kurum tarafından yapılan tanıtımdır. Her ülkede EY’nin Yılın Girişimcisi seçtiği şirketler yıl boyunca çeşitli vesilelerle gündemde tutuluyor. Markanın değerine büyük katkı sağlayan bu sürecin dışında ayrıca Yılın Griişimcisi global bir platforma da açılmış oluyor. İişkiler yeni iş fırsatları sunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!