Girişim sermayesi fonuna 35 milyon dolar talep geldi

Güncelleme Tarihi:

Girişim sermayesi fonuna 35 milyon dolar talep geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2023 07:00

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 2015’ten bu yana iki yılda bir düzenlediği ve bu yıl beşincisi gerçekleşecek MÜSİAD VİZYONER zirvesinin bu yılki mottosu “Biz’in gücü” olarak belirlendi.

Haberin Devamı

4 Kasım’da gerçekleşecek Zirve’de kamu, iş ve ekonomi dünyasından üst düzey katılımın olacak ve iş dünyasının geleceği masaya yatırılacak. Zirve öncesi gazetecilere açıklamalar yapan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Güçlü sermayeleri bir araya getirip büyük hacimli işler yapmayı hedefliyoruz. Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na taleplerimizi topladık. Büyük yatırımlar için de üyelerimizi teşvik ediyoruz. MÜSİAD büyük potansiyeli bir araya getirecek ticari güçlü oluşumlar yapsın istiyoruz. Şu ana kadar yurtdışı hariç 35 milyon dolar ön talep toplandı. Hedefimiz ilk etapta 50 milyon doları, nihayetinde de 100 milyon doları yakalamak. Finansala erişimin zor olduğu dönemde birikimlerimizi bir araya getirerek çok güçlü işler yapabiliriz” dedi.  

Haberin Devamı

ÜYELERE YATIRIM ÇAĞRISI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın “Togg benzeri 12 tane daha stratejik proje geliştireceğiz” sözünü hatırlatan Asmalı, “MÜSİAD olarak 12 projeden birini üyelerimizin omuzlamasını istiyoruz. Aynı zamanda orta seviyede kobileri de bir araya getirip büyük işlere dahil etmek istiyoruz. Bu potansiyelimiz var” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!