Geri dönüşümde döviz getirecek hamle

Güncelleme Tarihi:

Geri dönüşümde döviz getirecek hamle
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2023 07:00

BIOTREND, Honeywell’in UpCycle Process teknolojisini kullanarak yapılacak ticari ölçekli ilk ileri plastik atık geri dönüşüm tesisi için anlaşma yaptı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda kurulan şirkette Biotrend ile Honeywell iştiraklerinden UOP Limited arasında UOP Limited’in azınlık pay sahibi olacağı bir ortaklık yapısı da planlanıyor. Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları Yönetim Kurulu Üyesi Salih Tuncer Mutlucan anlaşmayla ilgili, “2025 yılında hayata geçmesini hedeflediğimiz tesiste başlangıçta, yılda 60 bin metrik ton atık işleme ve geri dönüştürme kapasitesi hedefliyoruz. Tesis devreye girdiğinde 260 kişiye istihdam sağlamakla birlikte, fosil hammaddelere alternatif yenilenebilir kaynakla ülkemize döviz girdisi de sağlanmış olacak” dedi.

Geri dönüşümde döviz getirecek hamle


İmzalanan anlaşma ile eşzamanlı olarak ekipman tedarik, üretim lisans ve garanti sözleşmeleri de imza altına alındı. Mutlucan anlaşmaya dair verdiği bilgilerde şunları söyledi: “Geri dönüştürülmüş plastik kullanımı için dünyanın önde gelen şirketlerinin önümüzdeki 5-10 yıllık süreç için dünyaya verdikleri taahhütler kapsamında geri dönüştürülmüş plastik ürününe her sene artan bir talep mevcut. Türkiye’de kurmayı planladığımız gelişmiş geri dönüşüm tesisinin bu talebe cevap verecek plastiğin orijinal hammaddesine geri dönüşmesini sağlaması ve gerçek bir döngüsel ekonomi modeline imkân veriyor olması sebepleriyle sadece Türkiye’de değil dünyada ilklerden biri olacağını görüyoruz. Çevre ülkelerde de benzer tesislerin kurulması için de çalışmalarımız devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!