Genç nüfus ile iki kat büyüme planı

Güncelleme Tarihi:

Genç nüfus ile iki kat büyüme planı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 09:06

Geçtiğimiz yıl 200 yıllık sigorta şirketi Cigna Corporation’ın Finans Emekilik’in yüzde 51 hissesini alarak Finansbank ile oluşturduğu Cigna Finans Emeklilik’in lansmanı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Cigna Finans Emeklilik Genel Müdürü David Fike, Cigna Corporation Başkanı ve CEO'su David Cordani, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO'su Ömer A. Aras, Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu'nun katıldıkları toplantıda şirketin yeni hedefleri anlatıldı. Hayat Sigortası prim üretiminde yüzde 5.7’lik pazar payı ile sekizinci, Bireysel Emeklilik alanında ise toplam fon büyüklüğünde ise 9’uncu sırada yer alan Cigna Finans Emeklilik sektörde mikro segmentlere hitap eden ürünlerle pazar payını artırmayı hedefliyor. Türkiye’de nüfusun yüzde 50’sinin 30 yaş altında olduğunu vurgulayan Cigna Finans Emeklilik Genel Müdürü David Fike yaş gruplarına göre ürün geliştireceklerini belirtirken müşterilerine doğru zamanda doğru ürünlerle buluşturacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Gelecek 5 yıl için plan oluşturduklarını belirten Fike bu plan doğrultusunda fırsatçı olacaklarını ve BES ve hayat sigortası alanında lider oyunculardan biri olmak istediklerini belirtti. Finansbank Genel Müdürü Ömer Aras ise devletin yüzde 25 katkı payı katılımı ile BES sektörünün 3 milyon 800 bin katılımcı sayısına ulaştığını bu sayının yılsonunda 4 milyon kişiye ulaşacağını söyledi. Aras bu sektörde yüzde 6 pazar payında bulunduklarını hatırlatarak bu oranı ikiye katlamak istediklerini belirtti.

KREDİDEN BAĞIMSIZ HAYAT SİGORTASI ÜRÜNLERİ
Hayat sigortaları sektöründe verilen krediye iliştirilen ürünlerin yaygın olduğunu belirten Ömer Aras “Krediye bağlanmamış hayat sigortası ürünleri konusunda çalışıyoruz. Bireylere bunun önemli bir ihtiyaç olduğunu çok iyi anlatmak gerekir. Emeklilik sektöründe ciddi seviyede iptaller yaşanıyor. Bu durum doğru ürünü doğru kişiye pazarlanmakla aşılır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!