Genç mühendisler tasarımlarını yarıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Genç mühendisler tasarımlarını yarıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2023 07:00

Türkiye genelindeki 10 tekstil ve hazır giyim ihracatçı birliğinin bir araya gelerek düzenlediği Athleisure Challenge Aktif Giyim Tasarım Yarışması sonuçlandı.

Haberin Devamı

Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde bu yıl ilk kez yapılan yarışmada; 38 mühendis ve tasarımcıdan oluşan 6 takım kıyasıya yarışırken, birinciliği ReCos Takımı kazandı. Yarışmada genA Takımı ikinci olurken, Loop Takımı ise üçüncü oldu.  Uludağ İhracatçı Birlikleri merkezinde düzenlenen ödül törenine Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye genelindeki Tekstil ve Hazır Giyim İhracatçı Birliklerinin başkanları, UTİB ve UHKİB Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

GELECEK İÇİN ÖNEMLİ

Atletik anlamına gelen ‘Athletic’ ve serbest zaman aktivitesi anlamına gelen ‘Leisure” kelimelerinden oluşan Athleisure modasının günümüzde giderek daha fazla talep gören bir trend haline geldiğini belirten gecenin ev sahibi UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Koleksiyonlarda gördüğümüz özgünlük, teknik beceri ve modaya getirdikleri yeni soluk, gelecek vaat eden yeteneklerin sektör için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi. Yarışmaya, Türkiye genelindeki 19 üniversitenin tekstil mühendisliği bölümünden 48, tekstil ve moda tasarımı bölümünden 51 öğrenci olmak üzere toplam 99 öğrenci başvurdu. Koleksiyonları titizlikle değerlendiren jüri üyelerinin kararıyla belirlenen ilk 3 takım, Tasarım Tescil ve Kappa Koleksiyonu’nda yer alma imkânının yanı sıra fuar ziyaret imkânı ve en fazla bir yıl süre ile uluslararası düzeyde kabul görmüş yurt dışındaki merkezlerde eğitime başvurma imkânı kazandı. Ayrıca birinci olan takım üyeleri bu ödüllere ilave, 6 aylık online İngilizce eğitimi ve bilgisayar ile ödüllendirildi.

 

BAKMADAN GEÇME!