Genç mühendisler ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Genç mühendisler ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2022 07:00

James Dyson Vakfı tarafından genç mühendisleri desteklemek amacıyla 29 ülkede düzenlenen ve bu sene ilk defa Türkiye’nin de dahil olduğu uluslararası tasarım yarışması James Dyson Ödülü’nün uluslararası kazananları belli oldu.

Haberin Devamı

Dünyanın dört bir yanındaki genç mühendis ve bilim insanlarının gelecek vaat eden 300’den fazla buluşuna bu zamana dek 1 milyon sterlinden fazla para ödülüyle destek veren James Dyson Ödülü’nün uluslararası kazananlarının açıklanmasıyla son aşama da gerçekleşti. Bu yıl Sir James Dyson, icatlarının sonraki aşamalarını desteklemek üzere her biri 30 bin sterlin para ödülü kazanan iki uluslararası kazanan ve 5 bin sterlin kazanan bir ikinci seçti.

TÜRKİYE’DEN 350’NİN ÜZERİNDE BAŞVURU

2022 Uluslararası kazananı Polonya’daki Varşova Teknoloji Üniversitesi öğrencileri tarafından icat edilen “SmartHEAL” projesi oldu. 2022 Sürdürülebilirlik kazananı ise Kanada McMaster Üniversitesi öğrencileri tarafından icat edilen “Polyformer” projesi oldu. Dyson Kurucusu ve Baş Mühendisi Sir James Dyson bu yılki yarışmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “James Dyson Ödülü her yıl gençlerin dünyamızı iyileştirme, çevresel ve tıbbi sorunları çözme konusunda ne kadar tutkulu olduklarını kanıtlıyor. Bazı insanlar önemsedikleri konular hakkında sadece tribünlere oynarken, bu genç mucitler daha üretken ve işe yarar şeyler yapıp, mühendislik, bilim ve tasarımı ustaca kullanarak problemleri özenle çözmeye çalışıyor” dedi. Başvuruların başladığı mart ayından temmuz ayındaki değerlendirme sürecine kadar Türkiye’den 350’nin üzerinde başvuru yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!