Genç girişimciler ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Genç girişimciler ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2023 07:00

Genç MÜSİAD tarafından, ülke ekonomisine ihracat yaparak katkı sunan gençlerin sayısını artırmak ve onları ihracata daha fazla teşvik etmek amacıyla organize edilen Altın Konteyner İhracat Ödülleri MÜSİAD Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Ödül töreninde konuşan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat kurulmasına öncülük ettiği Genç MÜSİAD’ın çok büyük atılımlar gerçekleştirdiğini ifade ederek, 20 bin kadar gencin bu ocakta görev alarak iş dünyasına örnek olduğunu söyledi. Bolat, “Genç MÜSİAD’ın kuruluşunun arkasındaki ana fikir gençlerimizi girişimciliğe alıştırmak, girişimciliği onlara sevdirmekti. Gençlerimizi, hayır çalışmalarına, sosyal çalışmalara, toplumsal projelere ısındırmak, onları bu faaliyetlere alıştırmaktı. Bir de üniversite gençliği ile güzel köprüler kurmaktı. Aradan geçen 21 yıla baktığımızda bütün bu amaçların fazlasıyla geliştirildiğini görüyoruz” diye konuştu.

Bu sene üçüncüsü düzenlenen etkinlik kapsamında 13 kategoride 30’dan fazla ödülün verileceğini belirten MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise “Sene içerisinde en yüksek ihracat cirosu yapan kadın ihracatçıya verilecek olan ‘İhracatın İncisi Ödülü’ ile iş alanındaki kadın girişiminin önemine vurgu yapmak istedik. Ayrıca sürdürülebilirliğin çok önemli bir kavram haline geldiği günümüzde, çevre duyarlılığına en fazla öncelik veren ihracatçı firmaya da ‘Yeşil İhracat Ödülü’ veriyor olmak bizi çok mutlu ediyor” dedi. Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel de “İhracatın desteklenmesi ve teşvik edilmesi, bir ülkenin uluslararası arenada rekabet gücünü artırması ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlaması açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle kurduğumuz ve kuracağımız her yeni ilişkinin, iş dünyamız adına önemli bir kazanım olacağına inanıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!