Geleceğe ilk adımı CX-5 ile attı, 89 bin liraya Türkiye’de yola çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Geleceğe ilk adımı CX-5 ile attı, 89 bin liraya Türkiye’de yola çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2012 00:00

Mazda’nın 9 milyar dolarlık yatırımla adeta yeniden doğmasını sağlayacak ‘Skyactive’ motor teknolojisinin ilk kez kullanıldığı CX-5, 89 bin liraya Türkiye’de satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, “Yeni modelimizle bir yıl içinde 250 adetlik satış hedefliyoruz. Bu yıl içinde satışa sunacağımız Mazda 5 ve Mazda 6 modellerimizle satışımızı artıracağız” dedi.

Mazda’nın diğer üreticilerle kıyaslandığında yıllık 1.3 milyon adetlik üretimi ile çok büyük bir üretici olmadığını belirten Yurdakul, şunları söyledi: “Bu nedenle neye yatırım yaptıklarını ciddi seçmek zorundalar.

Motor, şanzıman ve şasi konusunda adeta devrim niteliği taşıyan Skyactive teknolojisi Mazda’ya ivme kazandıracak. Skyactive teknolojisinin ilk kez kullanıldığı CX-5, Avrupa’da daha pazara sunulmadan satış hedefinin dörtte biri oranında sipariş aldı. Bu modelden elde edilecek kârla Mazda, daha düşük hacimli ama daha yüksek güç üreten motorlara yatırım yapacak. ”
Dizeli temmuzda geliyor
Türkiye’ye 2.0 litre benzinli 165 beygir manuel ve 160 beygir otomatik vites seçenekleriyle gelen  aracın, motor seçenekleri arasına Temmuz’da 2.2 litre 175 beygir gücündeki dizel motor seçeneği de eklenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!