Geçmişe yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Geçmişe yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 21:28

1967 yılında Otomarsan ismiyle Davutpaşa’da kurulan ve bugün 1 milyar Euro’yu aşan yatırımıyla Türkiye’nin yabancı sermayeli en büyük şirketlerinden biri olan Mercedes-Benz Türk, Türkiye’de kesintisiz olarak üretim yaptığı yarım asrı geride bıraktı.

Haberin Devamı

Şirket, Türkiye’de kuruluşunun 50. yılını İstanbul Davutpaşa’da, faaliyetlerine başladığı eski otobüs fabrikasında bir törenle kutladı. Mercedes-Benz Türk üretim tesislerinin 1995 yılından itibaren peyderpey Hoşdere’ye taşınması ve 2007 yılında Davutpaşa Fabrikası’nın tamamen boşaltılmasıyla Mengerler Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii olarak hizmet vermeye devam eden eski otobüs fabrikası, kuruluş yıldönümü kutlamaları nedeniyle film setlerini andıran bir tasarımla özel olarak dekore edildi.

Manavından bakkalına, kahvehaneden gazete bayine kadar eski İstanbul sokaklarının canlandırıldığı giriş bölümünde konuklar, Mercedes-Benz Türk’ün kurulduğu 50 yıl öncesinin Türkiye’sine doğru yolculuğa çıkarıldı. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Kuruluşumuzdan bu yana üretime aralıksız devam ederek ülkemizin ekonomisine ve geleceğine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Geçen yıl görevini Sülün’e devreden Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Britta Seeger ise, “Benim için ikinci bir yuva olan Mercedes-Benz Türk’ün ekibi benim bugüne kadar çalıştığım en çalışkan, en tutkulu, en güvenilir ve işine bağlılığı en yüksek ekiplerden biri diyebilirim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!