GE stratejik yatırıma geliyor

Güncelleme Tarihi:

GE stratejik yatırıma geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2012 00:00

Hükümetin açıkladığı stratejik yatırım teşviğinin ilk talipleri ortaya çıkmaya başladı. General Elektrik, “Elektrik, lokomotif, tıbbı cihaz ve uçak motoru” yatırımı yapacak. Şirket, Türkiye’de AR-GE merkezi kurma ve yan sanayi alımlarını arttırma konusunda ilk resmi görüşmesini yaptı.

İkinci buluşma İstanbul’da
Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Bölge Başkanı Nabil Habayeb ve Türkiye Ülke Başkanı Kürşat Özkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile İstanbul randevusunda geçen hafta biraraya geldi. İlki Ocak ayında gerçekleştirilen görüşmede, yatırım paketinden beklentilerini dile getiren şirket yöneticileri, teşviklerin açıklanmasının ardından planladıkları yeni projeleri bakan Ergün ile paylaştılar.
Öneri paketi zengin
İki yönetici, dört alanda istekli olduklarını açıkladı. General Elektrik, “Elektrik, lokomotif, tıbbı cihaz ve uçak motoru” yatırımı yapacak. Türkiye’de AR-GE merkezi kuracak ve yan sanayi alımlarını arttıracaklar. Ergün, görüşmeyi değerlendirirken,
şunları söyledi:
Dört alanda yatırım
“General Elektrik’in, bölge yöneticileriyle biraraya geldik. Daha önce ocak ayında bir görüşme yapmıştık. Türkiye’de yatırım kararı aldıklarını bildirdiler. Elektrik, lokomotif, tıbbi cihaz ve uçak motorları konusunda yatırım yapacaklar. Bunun yanı sıra Ar-Ge merkezi kuracaklar. Biz bunu çok önemsiyoruz. Yapılacak çalışmalarına Türk bilim adamlarının ve sektör uzmanlarının katılması gerektiğini söylüyoruz. AR-GE merkezi kurmanın önerimini her görüştüğüm şirkete de özellikle belirtiyorum. Ayrıca yan sanayi alımlarını artıracaklar.
Türkiye’den yönetecekler
Türkiye’de yatırım kararı almalarında yatırım teşviklerinin etkisi oldu. Düşündükleri yatırımların hepsi de stratejik yatırımlar kapsamında yer alıyor. Haziran ayında kararlarını resmi olarak açıklayacaklar. Açıklamayı, Türkiye’ye gelecek CEO yapacak. Bundan sonra bölgedeki operasyonlarını Türkiye’den yönetecekler.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!