Gaziantep metrosu 2024 programında

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep metrosu 2024 programında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2024 07:00

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve kentteki toplu taşımada yeni bir dönem başlatacak Gar-Düztepe-Hastane Sürücüsüz Metro Hattı Projesi, Cumhurbaşkanlığı tarafından 2024 yatırım programına alındı.

Haberin Devamı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Yatırım programına metronun alınması en büyük hayalimizdi. Gerçek oldu” dedi.

10.5 KİLOMETRE

Mevcut ulaşım sistemlerine entegre olacak 10 kilometre 440 metre uzunluğundaki metro hattı dokuz istasyon ve 39 tren seti kapasiteli tasarlandı. İki yılda tamamlanması planlanan proje, büyükşehir belediyesinin özkaynaklarının yanı sıkra dış kaynak fonları ile finanse edilecek.

KENTİN İKİ UCUNU BİRLEŞTİRECEK

Metro hattının tamamlanmasıyla kentin kuzey - güney aksında, yeraltından toplu ulaşım, raylı sistemle çevreci, sürdürülebilir ve konforlu şekilde sağlanacak. Gaziantep metrosu gardan başlayan, Millet Bahçesi, Dr. Ersin Arslan Hastanesi, Düztepe, Kahvelipınar, Yeşilvadi, Akkent Parkı, Akkent Merkez İstasyonları ile devam eden ve şehir hastanesi istasyonu ile son bulan bir güzergâha sahip olacak.

 

BAKMADAN GEÇME!