Gayrimenkulden kazanıp ’saf müzik’ yapacağız

Güncelleme Tarihi:

Gayrimenkulden kazanıp ’saf müzik’ yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2006 00:00

Sertab Erener ve Demir Demirkan ikilisi "Demirkan Yatırım" ile gayrimenkul sektörüne giriyor. Son yıllarda korsanın müzik sektörünü olumsuz etkilediğini söyleyen Demir Demirkan, "Müziğin içine para girdi mi müzikal kirlilik doğuyor. Hem para kazanmak, hem de saf müzik yapabilmek için yeni işlere giriyoruz" dedi.

EVERY Way That I Can (Yapabileceğim Her şey) adlı şarkı ile Türkiye’ye Eurovizyon yarışmasında birincilik kazandıran Demir Demirkan ve Sertab Erener ikilisi bu kez gayrimenkul sektörüne giriyor. Hem inşaat alanında hem de gayrimenkul satın alma sistemiyle çalışacak olan yeni bir şirket kuran ikili, Demirkan Yatırım İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret ile sektörde faaliyet gösterecek. Gayrimenkul sektöründe yatırımlara geç kaldıklarını, ancak birkaç proje için düğmeye basmaya hazırlandıklarını belirten Demir Demirkan, "Müzik, son yıllarda korsan baskısının altında kalıyor. Müzik yaparken parayı düşünmek istemiyorum. Bunun yanında her insanın 35’inden sonra bu tür yatırımlara girmesi gerekiyor" diye konuştu.

MÜZİKAL KİRLİLİKTEN KAÇIYORUZ: Sanatçılığa ilk adım attığı dönemlerde tek gelir kaynağı olarak müziği gördüğünü belirten Demir Demirkan, "Müziğin içerisine para karıştıktan sonra müzik bozuluyor" yorumunu yaptı. Demirkan, "Müziği saf tutabilmek için bu tür işlere yöneliyoruz. Bütün hayatımı müzikten kazanacağım bütün finansal amacıma oradan ulaşacağım derken birde bakıyorsunuz ki müzikal bir kirlilik doğuyor. İşte biz bunu yapmak istemediğimiz için başka yatırımlara yöneliyoruz" dedi.

RİVA İÇİN GEÇ KALDIK: Şirketi kurmadan önce bir kaç proje için İstanbul Riva’dan arsa baktıklarını ifade eden Demirkan, Galatasaray ve Hülya Avşar ile yıldızı parlayan Riva’da arsaların fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle buradaki yatırımlardan vazgeçildiğini söyledi. Demirkan, şunları söyledi: "Riva’da arsaların metrekare fiyatları inanılmaz şekilde yükseldi. Yani 20 dolarlardan 100, 200 dolarlara kadar çıktı. Yatırımlara geç kaldığımız için de buradan arsa almaktan vazgeçtik. İşte bu yüzden şimdi Bodrum’a yöneldik. Bu bölgede bir kaç tane proje için çalışma yapabiliriz. Yada yine alım satıma yönelik çalışmalar olabilir."

TOPLU KONUT DÜŞÜNMÜYORUZ: Bugüne kadar bir çok gayrimenkul alım satımı yaptıklarına dikkat çeken Demirkan, Türkiye’de arsaların değerinin hızla arttığını ve ilk etapta arsa alımı gerçekleştirmeyi düşündüklerini kaydetti. Demirkan yeni şirketleri üzerinden önümüzdeki dönemde yapacakları yatırımları şöyle anlattı: "Çok büyük hedefleri olan bir şirket değiliz. Yani toplu konutlar yapalım lüks konut projelerine imza atalım, kimsede olmayan bizde olsun diye bir düşünce ile bu işe girmedik. Sadece aldığımız gayrimenkuller vardı. Bunların sayısı çoğalınca böyle bir şirkete ihtiyaç duyduk."

Sertab’la hayatın her noktasında ortağız

SEVGİLİSİ Sertab Erener ile kurdukları yeni gayrimenkul şirketinden başka şirketleri de bulunduğunu açıklayan Demir Demirkan "Holding olma düşüncemiz yok. Bugün şirket kurmak çok kolay" açıklamasında bulundu. Sertab Erener ile hayatın her noktasında ortak olduklarına da değinen Demirkan, "Albüm çalışmalarına devam ediyoruz, konser ve benzeri müzik ile ilgili tüm çalışmalar devam edecek. Bu tür yatırımlar bize maddi açıdan destek verecek" açıklamasını yaptı.

Balıkçı motorlarını yata dönüştüreceğim

GAYRİMENKUL sektöründen sonra yeni girişimlerde de bulunmak istediğini belirten Demir Demirkan, "Yat inşasında önemli atılımlar yapmak istiyorum. Son yıllarda yatçılık alanında yeni bir trend oluşuyor. Balıkçı teknelerinin, takalarının modelleri ele alınarak yeni yatlar oluşturuluyor. Yani bu küçük tekne ve takalara benzer yatlar yapılıyor. Bu konuda yeni girişimlerde bulunabilirim. Denizde olupta güvenle seyahat etmek isteyenler bu tür teknelere yöneldiler. Hem ev gibi yaşabileceğiniz bir mekan oluşuyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!