Gayrimenkul derneğinden öğrencilere yurt desteği

Güncelleme Tarihi:

Gayrimenkul derneğinden öğrencilere yurt desteği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 07:00

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği’nin (GYODER), geçtiğimiz yıl Marmara Üniversitesi işbirliğiyle Göztepe kampüsünde bulunan Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu binasının kız öğrenci yurduna dönüştürülmesi için başlattığı proje tamamlandı. Dün gerçekleştirilen açılış törenine, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu ve GYODER üyeleri katıldı.

Haberin Devamı

Mehmet Kalyoncu açılış töreninde yaptığı konuşmada, GYODER olarak İstanbul’da ihtiyaç duyulan yurt kapasitesine katkı sağlamak istediklerini belirterek, “Büyük bir heyecanla başlattığımız projemizi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birçok kadın lider yetiştirmiş Marmara Üniversitesi’nde kız öğrencilerimize bu imkanı sunmanın mutluluğu hepimize yetecektir. Yeni yurt yatırımlarının önünü açmak ve özel sektörü fiyatları regüle edilmiş bir şekilde yurt yapımına teşvik etmek amacıyla ilgili kamu kuruluşları ve KYK’ya bir takım öneriler sunduk” dedi.

Gayrimenkul derneğinden öğrencilere yurt desteği

Mehmet Kalyoncu

DEĞER VURGUSU

Mehmet Kalyoncu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada üretmek eskiye göre zorlaştı ve erişilebilir konut ihtiyacı çoğu büyük şehirde çözülmesi gereken bir problem oldu. Pandemiden sonra gayrimenkul sektörünün 4 sağlam taşıyıcı ilkeyle geleceğine yön verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu 4 taşıyıcı temel ilkeyi biz 4T olarak kısaltıyoruz. Bunlar Tabiat, Teknoloji, Tasarım ve Toplum’dur. Önemli olan değer üretmek ve daha az metrekareyle daha değerli üretimler yapmak.” Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt da üniversitenin 74 bin öğrenciye sahip büyük bir kurum olduğunu belirterek, üniversitedeki öğrencilerin yüzde 65’inin Anadolu’dan geldiğini belirtti.

Haberin Devamı

‘BARINMA İHTİYACINI KAMPÜSTE ÇÖZMELİYİZ’

İstanbul Valisi Yerlikaya, İstanbul’da 825 bin öğrenci olduğunu belirterek, toplu taşımayla okula giden öğrenci sayısını düşürmeyi hedeflediklerini belirtti ve şunları söyledi: “Bugün en büyük sorunumuz arsa, en büyük hedefimiz de barınma ihtiyacını kampüs içinde çözmek. Yurtlarda kalan öğrencilerin yüzde 20’si okula yürüyerek, yüzde 80’i ise toplu taşımayla okula gidiyor, bu oranı tersine çevirmemiz lazım. Üniversitelerimizin kuruluş ve kontenjan arttırmalarından ziyade barınma kapasitesini arttırmayı amaçlıyoruz. Gelecek hafta Gençlik ve Spor Bakanımız ve YÖK Başkanımızla, rektörümüzün de katılacağı bir görüşme gerçekleştireceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!