Gatorade Woods’la anlaşmasını bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Gatorade Woods’la anlaşmasını bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2010 00:00

ABD’li hazır gıda devi Pepsi’nin enerji içeceği Gatorade, ünlü golfçü Tiger Woods ile olan anlaşmasını resmen feshettiğini açıkladı.

Woods ile anlaşmayı bitiren büyük firmalardan biri olan Gatorade, gerekçe olarak ise golfçünün eşini aldatmasını gösterdi. Gatorade sözcüsü, “Artık Tiger Woods’un pazarlama faaliyetlerine bir katkısı olamayacağını düşündüğümüz için kendisi ile olan ortaklığımızı sonlandırdık. Bundan sonra kendisi için en iyisini diliyoruz” dedi. Gatorade yönetimi Tiger Woods’un hayır kurumu ile olan ilişkilerini ise sürdüreceğini açıkladı.
12 milyar dolar zarar
AT&T ve Accenture’un ardından anlaşmasını iptal eden Gatorade’in yanı sıra, Tag Heuer ve Gilette de dünyanın en çok kazanan sporcusu ile olan sponsorluk ilişkisine nokta koymuştu. 2009 yılında 100 milyon dolarlık sponsorluk gelirine imza atan Woods’un karısını aldatmasıyla ortaya çıkan skandalın ardından şirketlerde 12 milyar dolarlık zarara neden olduğu ifade edildi. Spor ekipmanları üreticisi Nike ise, yılda 40 milyon dolar verdiği Woods’a destek olmaya devam edeceğini duyurdu. Video oyunu üreticisi Electronic Arts da Tiger Woods’un internet üzerinden oynanabilecek bir oyununu piyasaya sürmeye hazırlandığını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!