Gates, bir yılda 39 milyar dolar kazandı

Güncelleme Tarihi:

Gates, bir yılda 39 milyar dolar kazandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Forbes Dergisi, geleneksel ‘‘En Zenginler’’ listesini dün ABD'de düzenlenen bir basın toplahtısı ile açıkladı. Microsoft'un patronu Bill Gates, ‘‘Dünyanın En Zengin Adamı’’ ünvanını bu yıl da kimseye kaptırmadı ve servetine servet katarak malvarlığını bir yılda 51 milyar dolardan 90 milyar dolara çıkarttı.

Microsoft firmasının patronu Bill Gates, ‘‘dünyanın en zengin adamı’’ ünvanını bu yıl da kimseye kaptırmadı ve servetine servet katarak malvarlığını bir yılda 51 milyar dolardan 90 milyar dolara çıkarttı. Gates'in servetinin nisan ayında bir ara 100 milyar doları bulduğu kaydedildi.

Forbes dergisi tarafından her yıl belirlenen ‘‘dolar milyarderleri’’ listesinin 13'üncüsü açıklandı. Sıralamada ilk 10'a girenlerin 7'si Amerikalı.

Forbes uzmanları listeyi açıklamak amacıyla düzenledikleri basın toplantısında, bu yıl iki önemli hususun dikkatlerini çektiğini belirterek, bunları ‘‘zenginlerin servetinin geçmiş yıllara oranla çok daha hızlı biçimde artması ve internet yoluyla elde edilen kazançların ortaya yeni milyarderler çıkarması’’ olarak sıraladılar.

Internet milyarderleri arasında bilgisayar yazılım programı satarak 6.4 milyar dolar kazanan Japon Masayoshi Son ile Internet'te ‘‘Hitmail’’ adlı bir site oluşturan ve cep telefonları pazarlayarak 4.3 milyar dolar kazanan Yasumitsu Shigeta dikkat çekti.

SIRTÜSTÜ YATANLAR

Fiilen çalışmayan milyardelerin servetinin de yabana atılamayacağına dikkat çeken Forbes dergisi, bunlar arasında, çalışanlardan daha zenginleri bulunduğunu belirtti. Bu milyarderler arasında şunlar bulunuyor: Hoffman ve Sacher Oeri (İsviçre-Roche müstahzarları) 17 milyar dolar, Liliane Bettencourt (Fransa- kozmetik) 13.9 milyar dolar, Haniel ailesi (Almanya-ilaç ve kimya) 12.4 milyar dolar, Curt Engelhorn (Bermuda-ilaç ve kimya) 12 milyar dolar, Kenneth Thomson (Kanada-Thomson Corp) 11.9 milyar dolar.

Dünyanın en zenginleri

Sıra İsim Ülkesi/işi Serveti

(Milyar $)

1 Bill Gates ABD-Microsoft 90

2 Warren Buffet ABD-Berkshire Hataway 36

3 Paul Allen ABD-Microsoft 30

4 Steven Ballmer ABD-Microsoft 19.5

5 Philip Anschutz ABD-petrol 16.5

6 Michael Dell ABD-Dell bilgisayar 16.5

7 Robson Walton ABD-WalMart mağazası 15.8

8 El Valid bin Tallal S.Arabistan-inşaat 15

9 Theo&Karl Albrecht Almanya-perakende 13.6

10 Li Ka-Shing Hong Kong-emlak 12.7



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!