Garanti'den yabancı uyruklulara kredi

Güncelleme Tarihi:

Garantiden yabancı uyruklulara kredi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2008 13:23

Garanti Bankası, Türkiye'de ev almak isteyen yabancı uyruklulara “non-resident mortgage” isimli döviz kredisi hizmetini tekrar uygulamaya koydu.

Haberin Devamı

Garanti Bankası, yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin kanun maddelerinin yeniden düzenlenmesiyle birlikte tekrar uygulamaya koyduğu non-resident mortgage hizmetiyle yabancı uyrukluların Türkiye'den satın alacakları konutlar için, YTL'ye veya dövize endeksli mortgage kredisi verecek.

Bu çerçevede Banka, non-resident mortgage kredisi ile maksimum 240 ay vade ve 500 bin YTL veya karşılığı tutarında döviz kredisi kullandırılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Burak Ali Göçer, özellikle en büyük potansiyelin Akdeniz Bölgesinde olduğuna işaret ederek, bu bölgeleri tercih eden Rus, İngiliz, Alman ve Hollandalıların, non-resident ürününe ilgi gösterdiklerini kaydetti. Yabancılara mülk satışını yeniden düzenleyen kanunu da değerlendiren Göçer, açıklamasında şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Türkiye'de yabancılara ilişkin büyük bir potansiyel var. Bugüne kadar İspanya'da yabancılara 2,5 milyon adet konut satışı yapılmış, Türkiye'de ise bu 50-60 binler seviyesinde. Türkiye'nin kalıcı yatırımlara, gelire ihtiyacının olduğu dönemde yabancılara konut satışının önünün açılması sevindirici. 20'den fazla çeşitle Türkiye'de en fazla mortgage ürünü sunan bankayız. Vatandaşlarımızın yanı sıra yabancı ülkelerde yerleşik Türklere ve yabancı uyruklulara Türkiye'de ev sahibi olma imkanı sunuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!