Garanti ve GE'den şirket birleştirme

Güncelleme Tarihi:

Garanti ve GEden şirket birleştirme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2007 10:33

Garanti Bankası A.Ş'nin iştiraki Hollanda merkezli Garanti Bank International NV'nin Romanya'daki faal şubeleri ile Romanya'da GE Consumer Finance bünyesinde faaliyet gösteren 3 şirket, Motoractive Leasing bünyesinde banka lisansına çevrilerek birleştirilecek.

Haberin Devamı

T. Garanti Bankası A.Ş'den İMKB'ye yapılan açıklamada, bankanın dünkü Yönetim Kurulu kararı uyarınca, Garanti Bankası'nın yüzde 100 iştiraki Hollanda merkezli Garanti Bank International NV'nin Romanya'da faal şubeleriyle Romanya'da GE Consumer Finance bünyesinde faaliyet gösteren Domenia Credit IFN, Ralfi IFN ve Motoractive Leasing IFN şirketlerinin nihai hissedarları Doğuş Holding A.Ş. ve General Elektric olacak olan Motoractive Leasing IFN şirketi bünyesinde ve mevcut lisansının banka lisansına çevrilerek birleştirilmesinin kararlaştırıldı.

Açıklamada, birleşme için operasyonel, vergisel ve hukuki açıdan en uygun yapının belirlenmesi ve bu hususlarla ilgili olarak resmi mercilere başvuruda bulunmak dahil gerekli işlemlerin ikmali konusunda Genel Müdürlüğün yetkilendirilmesine de karar verildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Diğer yandan aynı tarih ve sayılı karar ile banka Genel Müdürlüğü'nün, bölgesel genişlemeye yönelik faaliyetler çerçevesinde ortaya çıkabilecek imkanların araştırılması ve değerlendirilmesi hususunda çalışmalar yapmak üzere yetkilendirildiği de belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!