‘Garanti’li ziyafet

Güncelleme Tarihi:

‘Garanti’li ziyafet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2015 01:25

Garanti Bankası’nın İspanyol ortağı BBVA, Türkiye’deki müşterilerine çok özel bir yemek deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Proje kapsamında dünyanın en iyi restoranı seçilen Celler de Can Roca’nın sahibi 3 kardeş ve 40 kişilik ekibi eylülde Garanti Salt’ta özel ve kurumsal bankacılık müşterilerine yemek pişirecek.

Haberin Devamı

GARANTİ Bankası’nın çoğunluk hisselerini alan İspanyol BBVA, önümüzdeki günlerde Türkiye’de oldukça ilginç bir etkinliği hayata geçirmeye hazırlanıyor. Avrupa’nın en büyük bankalarından biri olan BBVA, geçtiğimiz günlerde dünyanın en iyi restoranı seçilen İspanyol Celler de Can Roca’nın sahibi 3 kardeşi de kapsayan 40 kişilik bir ekibi Garanti Bankası müşterilerine yemek pişirmek üzere Türkiye’ye getirecek. Eylül ayının ilk haftasında gerçekleşmesi planlanan etkinlik öncesinde öncü bir ekip geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelerek, mekan ve yemek seçimi yaptı. 4 ya da 5 gece olarak planlanan etkinliğin Garanti Bankası bünyesinde yer alan Karaköy’deki Salt Restoran’da yapılmasına karar verildi.

LİSTELER HAZIRLANIYOR

Aynı zamanda BBVA’nın marka elçileri olan dünyaca ünlü Roca kardeşlerin ikisinin de yer aldığı öncü ekip burada yerel yemek tadımı yaptı, malzemeler için yerel üreticilerle çeşitli görüşmeler yaptı. Ancak ekibin Garanti Bankası’nın özel bankacılık ve kurumsal bankacılık müşterilerine hangi yemekleri sunacaklarını şimdilik sır gibi sakladıkları belirtildi. Garanti Bankası yönetiminin bugünlerde İstanbul’da sadece 300 ile 500 kişiyi kapsayabilecek bu çok özel etkinliğe katılacakların listesini hazırladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

3 ŞEHİRDE 2 BİN 500 KİŞİ

BBVA’nın resmi websitesinde duyurulan The BBVA-El Celler de Can Roca Turnesi 2015 kapsamında dünyaca ünlü Roca kardeşlerin Türkiye’deki yemek pişirme deneyimlerini içeren bir de belgesel film çekilecek. İlki geçen yıl çekilen belgeselin ikinci bölümü olacak olan filmde Türkiye ile ilgili bölümün başlığı ise, ‘Cooking up a Tribute: The Turkish Way-Yemeğe Övgü: Türk Usulü’ olacak. Roca Kardeşlerin bu yılki turu İstanbul, Miami ve Buenos Aires’i kapsayacak. Bu tur süresince 2 bin 500 BBVA müşterisi ağırlanacak.

Ramazan yemeklerini keşfetmeye geliyor

ROCA Kardeşlerden Joan ve Josep’in ziyaretinin ardından önümüzdeki günlerde ise Ramazan Bayramı’nın yemek kültürünü keşfetmek amacıyla, kardeşlerin en küçüğü şef Jordi Roca Türkiye’yi ziyaret etmeyi planlıyor. Roca Kardeşler, keşif turları sonrasında, Girona’daki restoranlarında, iki mutfağın özelliklerini ve kendine özgü lezzetlerini bir araya getiren çalışma yapılacak.

2 KİŞİYE BURS

Haberin Devamı

BBVA ve El Celler de Can Roca’nın global işbirliğiyle hazırlanan gastronomi turnesinin sosyal sorumluluk boyutu da var. Garanti Bankası ev sahipliğinde düzenlenecek bu yılki turne kapsamında ziyaret edilen şehirlerden seçilen 2’şer yetenekli öğrenciye, Roca Kardeşler’in Girona’daki restoranında çalışma imkânı ve burs verilecek

Türk yemeğine özel belgesel

BBVA-El Celler de Can Roca gastronomi turnesi; 2014 senesinde Houston, Dallas, Monterrey, Mexico City, Bogota ve Lima şehirlerini ziyaret ederek 2 bin 700 mekânda, yaklaşık 50 bin tabak yemek hazırladı. Türünün ilk örneği olan turne, ziyaret edilen ülkelerin damak zevkine bir övgü niteliği taşıyor ve bu kapsamda bir belgeseli hazırlandı. Belgeselin 2. bölümü kardeşlerin Türkiye’ye yaptığı keşif turlarında çekilmeye başlandı. “The Turkish Way” adı verilen belgesel 3 bölümden oluşacak. İlk bölümde, Joan Roca’nın Türk kebaplarını, sebzelerini ve baharatlarını keşfe çıktığı İzmir ve Tire gezisi anlatılacak. İkinci bölümde Josep Roca’nın Bozcaada gezisi, üçüncü bölümde ise Jordi Roca’nın Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni keşfe gittiği gezisi konu edilecek.

100 bin tabak yemek

Haberin Devamı

İLKİ geçen yıl gerçekleşen ‘Cooking Up A Tribute Turnesi kapsamında 2014-2015 yılı boyunca 6 ülke ziyaret edilip 100 bin tabak yemek hazırlanmış olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!