Garanti, 5 yıla 500 milyon dolar verdi, THY’yle ortak kart Miles&Smiles’a döndü

Güncelleme Tarihi:

Garanti, 5 yıla 500 milyon dolar verdi, THY’yle ortak kart Miles&Smiles’a döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2012 00:00

THY’nin Miles&Smiles kredi kartı ihalesini yine Garanti Bankası kazandı. 5 yıllık ihalenin tutarının yaklaşık 500 milyon dolar olduğu öğrenildi. THY Genel Müdürü Temel Kotil, Garanti Bankası’yla kredi kartı işbirliğini 11 yıldır sürdürdüklerini belirterek, “Müşteri sadakati için daha önce Shop&Miles olan kartın adını değiştirdik Miles&Smiles yaptık” dedi.

TÜRK Hava Yolları (THY), Garanti Bankası ile kredi kartı anlaşmasını yeniledi. 5 yıllık anlaşmanın tutarının yaklaşık 500 milyon dolar olduğu öğrenildi. THY, daha önce Shop&Miles olan kredi kartının Miles&Smiles olarak devam edeceğini duyurdu. Garanti Bankası, THY kredi kartı çıkarılması ve dağıtımını 5 yıl daha sürdürecek. THY’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, 31 Mart 2012 tarihinde sona erecek olan Miles&Smiles kredi kartı işbirliği sözleşmesinin yenilenmesine ilişkin yapılan ihalenin sonuçlandığı bildirildi.

Yenilikler geliyor

Bu anlaşma sonrasında Türk Hava Yolları’nın tek resmi kartı Shop&Miles önümüzdeki aylarda THY’nin özel yolcu programı ‘Miles&Smiles’ adı altında yenilenecek. THY’den yapılan açıklamada şöyle denildi: “Değişim sadece kredi kartının isminde kalmayacak. Özel ayrıcalıklar ve yeniliklerle mil kazanım ve kullanım şartlarında kart sahiplerine yeni fırsatlar sunulacak. Mevcut Shop&Miles kart sahipleri ise birikmiş millerinde hiçbir kayıp yaşamadan Miles&Smiles kredi kartlarına geçebilecek.”

Müşteri sadakati için

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Garanti Bankası ile 11 yıldır yürüttükleri kredi kartı işbirliğini sadece bir program ortaklığı değil stratejik bir işbirliği olarak gördüklerini söyledi. Müşteri memnuniyeti ve sadakatinin artırılması açısından Miles&Smiles özel yolcu programlarını geliştirmeye ve daha cazip hale getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Kotil, şöyle konuştu: “Bu kapsamda farklı sektörlerden 60 program ortağı ile üyelerimizin sadece uçuşla ilgili değil, uçuş harici günlük hayatında da Miles&Smiles programını kullanmalarını hedefliyoruz. Bu nedenle Shop&Miles’ın adını Miles&Smiles olarak değiştirdik. Yolcu programı ve kredi kartı bütünlüğünü sağlayarak, müşterilerimize daha etkin ve dinamik bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz.”

2.5 milyon üyesi var

THY’nin özel yolcu programı Miles&Smiles, sadakat yönetimini sağlamak için 1989’da kuruldu. Şu anda 2.5 milyonu aşkın üyesi bulunuyor. Miles&Smiles üyeleri, program kapsamında THY ve diğer 26 program ortağı havayolları ile yapılan uçuşlardan, Miles&Smiles co-branded kredi kartı harcamalarından mil kazanabiliyor ve kazandıkları bu milleri diledikleri gibi kullanabiliyor. Program kapsamında yoğun seyahat eden üyeler, özel bekleme salonunu kullanma, sıra beklemeden hızlı geçiş ve ekstra bagaj gibi haklar elde ediyor.

Daha fazla bedava mil kazandıracak

GARANTİ Bankası Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, şöyle konuştu: “Geride bıraktığımız dönemde Shop&Miles, bankamızın ve THY’nin çalışmalarıyla büyümeye devam etti. Yeni Miles&Smiles kredi kartları, Shop&Miles gibi alışverişle uçuş milini birleştirecek. Ayrıca Miles&Smiles üyelerine daha fazla bedava mil kazandıracak. 11 yılda verdiğimiz toplam mil miktarının neredeyse tamamını önümüzdeki beş yılda yine kazandıracağız. Miles&Smiles kredi kartları özellikleriyle sık seyahat edenlerin ilk tercihi haline gelecek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!