Galatasaray, Telekom Arena’da 87 loca sattı 130 milyon doları bulacak

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray, Telekom Arena’da 87 loca sattı 130 milyon doları bulacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2009 00:00

Türk Telekom Arena’daki inşaatın zaman zaman durmasına rağmen Galatasaray taraftarı yeni stadın localarına büyük ilgi gösterdi. Kulüp 15 günde 30 milyon dolarlık loca satışı gerçekleştirdi. 149 locanın 87’si 15 günde satıldı. Galatasaray, loca ve VIP koltuk satışlarından 130 milyon dolar gelir beklemeye başladı.Ceyhun KUBURLU

GALATASARAY taraftarları ekonomik kriz ve Türk Telekom Arena’da inşaatın zaman zaman durmasına rağmen yeni stadyumda en güzel yeri kapmak için loca ve VIP koltuk satışına akın etti. Nisan ayının son günü satışa çıkan localardan Galatasaray 15 günde 30 milyon dolar gelir sağladı. Taraftarlara 3 yıllık kiralanan 149 loca ve 4 bin 700 VIP koltuktan Galatasaray toplam 130 milyon dolar kazanmayı bekliyor.

15 bin dolardan başlıyor

21 Nisan’da tanıtımı yapılan Türk Telekom Arena’nın loca ve VIP koltuk satışlarına büyük ilgi olduğunu söyleyen Galatasaray Stat A.Ş. Genel Müdürü Ebru Köksal, şu bilgileri verdi: "Stadyumdaki locaların tanıtımını 21 Nisan’da yaptık. Bu gecede ortadaki 21 loca için teklif aldık. Bu teklifleri yönetim kurulumuz değerlendirdi. Daha sonra 30 Nisan’da tüm locaların satışına başladık. 15 Mayıs’a kadar 87 adet loca sattık. Bu localardan 30 milyon dolara yakın gelir elde ettik. Stadyumdaki loca fiyatları 15 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişiyor."

Kombine kart satacağız

Türk Telekom Arena’daki diğer kombine kart satışlarının sonbahara doğru başlayacağını açıklayan Ebru Köksal, şöyle konuştu: "Bu stadyuma her kesimden taraftar gelecek. Önümüzdeki dönemde kombine kart satışları için yeni paketler de hazırlayacağız. En iyi hizmeti vermek için yabancı firmalarla da anlaşmalar yapıyoruz. Bu firmalar arasında dünyanın en ünlü stadyum ve konser alanlarının işletmesini yapan AEG firmasıyla anlaştık. Stadyumun bakımı, güvenliği ve onarımından bu firma sorumlu olacak. Londra, ABD ve Almanya’daki büyük stadyumların işletmesini yapan bu firma stadyumdaki birçok organizasyona imza atacak."

Satış sonrası hizmet

Loca, VIP koltuk ve kombine kart sahiplerine satış sonrası hizmet de verileceğini söyleyen Ebru Köksal, "Satış öncesi hizmetlerimiz nasılsa, satış sonrası da bu hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Özellikle loca sahiplerinin yaşayabileceği sıkıntılara anında çözümler sunacağız. Türkiye’de en iyi hizmetin verildiği stadyum olacak" dedi.

Rakamlarla Türk Telekom Arena locaları

Toplam 149 loca bulunuyor.

Bu locaların fiyatları 1 milyon dolara ulaşıyor.

En küçük loca 6, en büyüğü 30 kişilik.

94 loca doğu ve batı tribününde yer alıyor.

55 loca kale arkalarında bulunuyor.

Dünya standartlarına göre satış yapıyoruz

LOCA satışlarında erken davranıldığı yönündeki tartışmalara da değinen Ebru Köksal, şu değerlendirmeyi yaptı: "Dünyanın her yerinde böylesine önemli stadyumların koltuk ve loca satışları 1-1.5 yıl öncesinden yapılır. Fiyatları belirlerken yapılan kriterler de dünya standartlarında gerçekleşti. Tüm sezon boyunca satışlar devam edecek. Ekonomik kriz satışlarımızı etkilemedi. Loca ve VIP koltukların satışları dışında diğer tribün gelirleri de çok önemli. 52 bin kişilik stadyumda satılacak kombine kartlardan da yılda 25 milyon dolar gelir bekliyoruz."

6 bin kişiye ücretsiz yemek ve içecek verilecek

STADYUMDA verilecek yiyecek hizmeti için de ihale yapıldığını anlatan Ebru Köksal, şu bilgileri verdi: "İhalede 12 catering firmasından teklif aldık. Bunun değerlendirmesi henüz sonuçlanmadı. Firmalardan bazı taleplerimiz var. Bu hizmeti verecek olan firma stadyumun mutfak yapımını üstlenmesi gerekiyor. Bunun bedeli de 3 milyon dolara yaklaşıyor. Galatasaray kulübüne de belli bir gelir aktaracak. Loca ve VIP koltuk sahiplerine de burada ücretsiz yemek hizmeti vereceğiz. Bu ücretsiz hizmetten yaklaşık 6 bin kişi yararlanabilecek. Yemek mönüleri ve içecek mönüleri için de bazı çalışmalar yaptık ancak henüz tamamlanmadı."

Loca ve VIP koltuk sahiplerinin hakları

Otopark ücretsiz kullanılıyor.

Yiyecek ve içecek ücretsiz veriliyor.

Konserleri locadan izleme fırsatı sunuluyor.

Stattaki localar hafta içi kullanılabiliyor.

Bilet satışlarında öncelik tanınıyor.

Örnek loca yapılacak

TÜRK Telekom Arena’nın satışlarının yapıldığı merkezin önümüzdeki dönemde yeni bir konsept kazanacağını açıklayan Ebru Köksal, "Şu an Ali Sami Yen Stadyumu’nun karşısında kurulan bir merkezde satış yapıyoruz. Ancak önümüzdeki dönemde örnek bir loca yapacağız. Bu loca gezilerek satışlar gerçekleşecek. Bu da bizim için çok önemli" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!