Galataport'a yeni ihale 2010'da

Güncelleme Tarihi:

Galataporta yeni ihale 2010da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 21:05

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha önce iptal edilen Galataport ihalesine 2010 yılında yeniden çıkılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları yanıtlayan Bakan Yıldırım, GAlataport ile ilgili imar ve hukuksal sorunların aşıldığını  belirterek, "2010'da Maliye Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yeniden Galataport İhalesine çıkacak" dedi.
 
2005 yılında ihalesi yapılan ve büyük tartışmalara neden olan Galataport ihalesi Danıştay'ın imar planlarına ilişkin gerekçeli kararından sonra 2006 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından iptal edilmişti. İhaleyi o dönemde Türk İşadamı Mehmet Kutman ile İsrailli işadamı Sami Ofer konsorsiyumu kazanmıştı.

YILDIRIM: "BAŞBAKAN DİNLENDİ"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, keyfi, habersiz, kanun dışı dinleme yapılmasının iğrenç bir iş olduğunu söyledi. Bunu lanetle kınadığını belirten Yıldırım, "Böyle birşey olmamalı mı? Olmamalı ama oluyor. Sadece bugün mü oluyor, Türkiye'de mi oluyor? Hayır" dedi.  Yıldırım, Başbakan'ın da 6 yıldır dinlendiğini tekrarladı.
 
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kanunsuz dinlemelerle ilgili eleştiri ve soruları yanıtlayan Bakan Yıldırım, yasadışı dinlemenin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kurulana kadar müeyyidesinin olmadığını anımsattı. "Bu ülkenin 6 yıldır başbakanı dinleniyor. beni de sizi de dinliyor olabilirler. Bu iğrenç bir iştir" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!